Özel Sektör Çalışanlarına SGK’dan Uyarı Mesajı Gelecek

Cumhurbaşkanlığı 2023 Yıllık Programında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Yeni SGK düzenlemesiyle çalışanların hakları korunmaya çalışılırken çalışanlara mesaj, işverenlere de mektup gönderilecek.

Özel Sektör Çalışanlarına SGK’dan Uyarı Mesajı Gelecek

Cumhurbaşkanlığı 2023 Yıllık Programını açıklandıktan sonra detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Bu programda 2023 yılında sosyal güvenlik sisteminde alınacak önlemler ve yapılacaklara dair kararlarda yer aldı. Programın 268. maddesinde yer alan karar göre ülke çapında kayıtlı istihdamın önemi hakkında ilgili taraflara sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapılacak.

Çalışanlara Mesaj İşverene Mektup Gönderilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ücreti azalan çalışanlara mesaj gönderilecek. Bu mesaj uyarı niteliğinde olacak. Ayrıca konu hakkında da işverene mektup gönderilecek.

Programda özel sektör çalışanları ile ilgili “Özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda bilgilendirme amaçlı kısa mesaj gönderilecektir” denildi.

İşverenlere yönelik ise programda “Yapılan analizler sonucunda kalifiye meslek mensuplarını istihdam eden ve kayıt dışı istihdam ile eksik ücret bildirimi konusunda riskli olduğu tahmin edilen işverenlere yönelik bilgilendirme amaçlı mektuplar gönderilecektir” ifadeleri kullanıldı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /