Öz Babaları Tarafından Cinsel İstismara Uğrayan Kızlar Konuştu : Ses Çıkaramadık Çünkü...

Şanlıurfa'da öz babaları tarafından cinsel istismara uğradıkları iddia edilen kız kardeşlerin en küçüğü devlet korumasına alınırken, küçük kızla aynı kaderi yaşadığı belirtilen 2 ablası, tutuklu bulunan babalarının salıverileceği duyumunu aldıklarında intihara kalkışmıştı.

Öz Babaları Tarafından Cinsel İstismara Uğrayan Kızlar Konuştu : Ses Çıkaramadık Çünkü...

Tedavi altına alınan ablalara, psikolojik destek veriliyor. Şanlıurfa'nın Sırrın Mahallesi'ndeki evlerinde 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sağır ve dilsiz H.N., eşi A.N'nin şikayetinden sonra geçtiğimiz Temmuz ayında gözaltına alınmış , kısa süre sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü adliyeye giden taciz madğurları kızlardan Z.N, görüştüğü avukatlardan, babalarının serbest kalma ihtimalini öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Talihsiz kız eve döner dönmez kendisini bir odaya kitleyip bileklerini kesti. Abla R.N. ise aynı dakikalarda intihar etmek için 5 katlı bir binanın çatısına çıktı. Polis ekiplerince ikna edilen talihsiz kız kardeşler ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 23 yaşındaki R.N., küçük yaşlardan itibaren taciz mağduru olduklarını, yaşadıkları yerde adlarının çıkmasından korktukları için olayları anlatamadıklarını söyledi. R.N., psikolog eşliğinde verdiği ifadede, "Babamın sürekli tacizi oluyordu. Anneme, tacizi anlatmaktan korkuyordum. Artık tacizlerinin önünü alamıyordum ve 14 yaşındayken anneme söyledim. Annemle birlikte konuyu halama anlattık. Halam bize 'adınız çıkar' diyerek, olayın üstünü kapattı" dedi.

Babasının cinsel tacizlerinden kurtulmak için daha önce hiç tanımadığı biri ile çocuk yaşta evlenmek durumunda kaldığını söyleyen talihsiz genç kız, bu evlilikten bir çocuğunun olduğunu fakat eşinden şiddet gördüğü için boşandığını söyledi. Kız kardeşlerden Z.N. ise, "Okula giderken rehberlik hocası annemi çağırarak kendime zarar verdiğimi ve psikolojik destek almam gerektiğini söyledi. Ardından beni psikiyatriye gönderdiler. Doktorlara bir şey diyemiyordum çünkü kimse inanmıyordu. Tacizler dayanılmaz hale gelince şikayetçi olduk" şeklinde konuştu.