ÖTV İndirimi Sonrası Araç Almak İsteyenlere Şok ‘Araç Yok’

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazetede yayımlanan ÖTV matrah dilimlerinin düzenlenmesi ile ilgili araç fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası vatandaşlar bayilere gitti. Ancak bayilere giden vatandaşlar büyük şok yaşadı.

ÖTV İndirimi Sonrası Araç Almak İsteyenlere Şok ‘Araç Yok’

ÖTV matrah düzenlemesi erkene çekilerek 24 Kasımda Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Matrah alt limiti 120 binden 184 bine çıkarıldı. Bu doğrultuda 595 bin TL’nin altında araçlara, fiyatına göre farklı oranlarda indirim geldi.

Araç Yok

Araç almak için matrah düzenlemesini bekleyen vatandaşlar ise hiç beklemedikleri bir şey ile karşılaştı. İndirimin yansıdığı fiyatlarla otomobil almak isteyen vatandaşlar, bayilere giderken bayilerden ‘Araç yok’ cevabıyla adeta şok oldular.

Aralık ve Ocak İçin Tarih Veriliyor

Bayiler vatandaşlara Aralık veya Ocak ayı içi gün vermeye başladı. Ancak bayiler her ay fiyat güncellemesi yapıyor. Şuan için yayınlanan fiyatlar 30 Kasım 2022 tarihine kadar geçerli oluyor. Hal böyle olunca vatandaşlar da önümüzdeki aylar için gün verilen araçlara zam geleceği endişesi taşımaya başladı.

Daha Önceden Sipariş Verilmiş İddiası

Bununla beraber birçok otomobil galerisinde ise sıfır araçlar kapının önünde dizilmiş şekilde. Bunların ne olduğu sorulduğunda ise bu araçların daha önce sipariş verilen araçlar olduğu cevabını alıyorlar.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /