Otomotiv Sektörü İçin Teknoloji

Uluslararası danışmanlık kuruluşu KPMG'nin yayımladığı “Otomotiv Sektöründe Gelişen Teknolojiler” raporunda otomotiv sektörünün küresel ekonominin % üçünü oluşturduğunu, 2020'den beri süren Covid pandemisinden en çok etkilenen sektörlerinden birisi olmayı sürdürürken; rapora göre üretimin salgın öncesi yaklaşık yüzde on oranında geçeceğini öngördü.

Otomotiv Sektörü İçin Teknoloji

Türkiye'de de hafif ticari araç, tedarik sorunları gibi nedenlerle etkilerken akaryakıt fiyatlarındaki artış da ihracatın yüzde altmış'dan fazlasının gerçekleştirildiği Avrupa'daki yaşanan sıkışıklık da satış rakamlarını olumsuz etkilemekte. KDV'nin de yükseltilmesi otomotiv sektöründe olan bu durgunluğun sebebi oluyor ve talebi etkiliyor. 

 Teknolojik gelişmelerin de gündem olduğunun belirtildiği raporda otomotiv sektöründe yeni yeni teknolojilerin geliştirildiğini ve bu yeni süreçte bu tür  yeniliklerin uygulanacağı vurgulandı. Otomotiv sektörü için teknolojinin öneminin belirtildiği raporda elektrik ve hibrit ile çalışan motorlu araçların sayısında bir yükselme olacağı, artık gelecek dönemde bu tür  araçların satışlarının artacağı öngörülüyor.