ÖSYM'nin 2024 KPSS Sınav Takvimi Belli Oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2024 KPSS sınav takvimine göre, lisans oturumu (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek. Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün oturumu 20 Temmuz, 2. gün oturumu ise 21 Temmuz’da planlanmıştır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 8 Ağustos’ta gerçekleşecek.

ÖSYM'nin 2024 KPSS Sınav Takvimi Belli Oldu!

Ön lisans oturumu ise 1 Eylül’de planlanırken başvurular, 13 Haziran ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül tarihinde düzenlenecek ve başvurular, 18 Temmuz ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) ve Başvuru Tarihleri

DHBT oturumu 22 Eylül’de gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları ise 9 Ağustos ile 15 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek.

Başvurular İçin Önemli Tarihler

KPSS sınavlarına başvurular, 3 Mayıs ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, belirlenen tarihler içinde başvurularını tamamlamalı ve sınavlara hazırlıklarına bu çerçevede devam etmelidir.

Belirlenen tarihlerde yapılan sınavlara katılım için başvuruların eksiksiz ve zamanında tamamlanması, adayların sınav sürecini sorunsuz bir şekilde geçirmelerini sağlayacaktır. KPSS adayları, bu önemli tarihleri takip ederek sınav sürecine hazırlıklarını planlamalıdır. ÖSYM tarafından duyurulan tarihler doğrultusunda yapılan güncellemeleri dikkate alarak, başarılı bir sınav geçişine odaklanabilirler.