Önlisans Sosyal Güvenlik Mezunları Atamalardan Yana Dertli

Önlisans Sosyal Güvenlik Bölümünden mezun adaylar Sosyal Güvenlik Kurumu'nun atamalar konusunda kendilerine yönelik pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini, her geçen gün azalan kadro sayılarından dolayı mağdur olduklarını belirtiyor.

Önlisans Sosyal Güvenlik Mezunları Atamalardan Yana Dertli

Sosyal Güvenlik Kurumuna nitelikli eleman yetiştirilme amacıyla açılan bölümlerinin hak ettiği değeri görmediğini düşünen adaylar, Kamu Bülteni sayfası  , Facebook Grupları ve mail üzerinden Kamu Bülteni'ne ulaşarak seslerinin duyurulmasını haber yapılmasını, yetkililerin de uzun süredir görmezden geldikleri Sosyal Güvenlik Bölümü mezunlarını görmeleri gerektiğini söylüyorlar.

Site yöneticilerimizden birisinin elektronik posta adresine gelen elektronik postaların birinde şu ifadeler yer alıyor, noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz ,"Sayın mustafa bey sizden önlisans sosyal güvenlik bölümü mezunlari olarak bizim sesimiz olmanızı beklemekteyiz. konuya bölümümüzü tanıtarak başlamak istiyorum. önlisans sosyal güvenlik bölümü sosyal güvenlik kurumuna nitelikli personel yetiştirmek için açılmıştır. Ancak bölümümüze yeterince önem verilmeyerek her geçen yıl kadro sayılarımız azaltılmıştır. bununla birlikte sgk ya farklı müfredatlara sahip diğer bölümlere kendi bölümünden daha fazla kadro verilmiştir. Diğer bölüm mezunları sgk nin iş yoğunluğundan bunalıp bir yıl sonra kurum değiştirmekte buda sgk nın emek ve zaman kaybına neden olmaktadır. buda gösteriyor ki kendi bölümümün açılma Kralbet amacı aşılmıştır.

bölümümüze sahip çıkılmasını bekliyoruz.sosyal güvenlik kurumunun çok sayıda personele ihtiyacı oldugu halde tek atama yapılmayan kurum sosyal güvenlik kurumudur. diğer kamu ve kurumlarına acil personel ihtiyaci olmadığı halde bile yüksek sayilarda kadrolar verilirken sgk görmezden geliniyor. verilen beyanlarda ihtiyaca göre atama yapılıyor deniliyor ama ihtiyaç olduğu halde atama yapılmayan tek kurumdur ve sgk 3 yıldır yüksek sayılarda kadro talebinde bulunmasına rağmen 3 yıldır maliye bakanlığı tarafından atama izni verilmiyor. sosyal güvenlik kurumu gerek iş yükü gerek yapılan işlemlerin çeşitliliği gerek mevzuat bakımından ülkemizin en yoğun ve 80 milyona hizmet veren önemli kurumlarından biridir. iki yılda sadace 123 kişilik bir kadro verilmiştir. beklentimiz önlisans sosyal güvenlik bölümü mezunları olarak 2016 kpss puanlarımızın geçerlilik süresi dolmadan bizlere en az 1000 kişilik kadro verilmesidir. en kısa zamanda bizlerle ilgili kadro çalışmasını bekliyoruz. sgk nın personel ihtiyacı olduğu halde bizlere istihdam sağlanmıyor. kendi alanımızda istihdam edilemiyoruz."

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA