Onbinlerce Hükümlü İçin Dönüş Yolu Gözüktü Mahkumlara Af Gelecek Mi

Salgının başından bu yana 12 defa uzatılan açık cezaevi izinlerinin 31 Mayıs’ta son bulacak. Peki izinler yeniden uzatılır mı?

Onbinlerce Hükümlü İçin Dönüş Yolu Gözüktü Mahkumlara Af Gelecek Mi

Pandemi nedeniyle yaşanan salgından vatandaşların daha az etkilenmesi için cezaevlerinde izin dönemi başlamıştı. Bugüne kadar 200 bin mahkumun yararlandığı koronavirüs tedbirleri kapsamında herhangi bir değişiklik olmaması durumunda 80 bin mahkum 31 Mayıs itibariyle yeniden cezaevlerine dönecek.

Af Gündemde Var Mı?

Türkiye Gazetesi’nde Ebru Karatosun’un haberine göre hükümlülere cezalarının kalanını çekmeleri için hükümet tarafından yeniden tebligat gönderilecek.

AK Parti kaynaklarının yapılan son görüşmeler neticesinde salgının etkisini giderek yitirmesi ve vaka sayılarının ciddi oranda düşmesinden dolayı cezaevlerinde izinlerin yeniden uzatılmasının gereksiz olduğu kanaatine vardığı belirtildi.

Kanunda Değişiklik

15 Nisan 2020’de başlayan izinlerle son olarak 5’inci yargı paketine eklenen düzenlemede mahkûmların koronavirüs izinlerinde değişiklik yapılmıştı. Daha önceki kanunda ‘her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 defa uzatılabilir’ ibaresi yeni düzenleme ile, ‘her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 defa uzatılabilir’ şeklinde değiştirilmişti. Yapılan düzenleme sayesinde, açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin izin süresi 31 Mayıs’a kadar uzatılmıştı.