Ömer Fethi Gürer'den AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'na EYT Tepkisi : Olur da Bu Kadar Saptırma Olur

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda son dakika açıklamaları art arda geliyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da gündeme gelen EYT konusunda AK Parti 'Gündemimizde Yok' demiştiş. CHP'li Gürer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Ömer Fethi Gürer'den AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'na EYT Tepkisi : Olur da Bu Kadar Saptırma Olur

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın TRT Haber'de katıldığı canlı yayında yaptığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar açıklamalarına tepki gösterdi. Hayati Yazıcı'nın gerçekleri saptırdığını öne süren Gürer, "AKP adına konuşanların EYT konusunda saptırma ve gerçek dışı ifadeleri devam ediyor. Hayati Yazıcı ‘ da TRT haberde bu konuda düzenleme yok deyip olayı yine genç emekli olma yaşına getirdi.Olurda bu kadar saptırma olur.25 yıl çalışandan kestiğin prim nereye gitti beyefendi.?" dedi.

HAYATİ YAZICI NE DEMİŞTİ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu da yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, parti gündeminde EYT'nin yer almadığını vurgulayarak, "Erken emeklilik, bu Türkiye'nin temelli sorunu Türkiye yıllarca SGK vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiği süreçleri yaşadık. SGK'yı devraldığımızda batak durumudaydı. Önemli bir kuruluş, tüm emeklilerin maaşlarını aldığı, emeklilerin sosyal güvenlik ihtiyaçlarının finanse edildiği bir kurum. Dolayısıyla bu kurumun dengelerinin sürdürülebilir olması gerekli. Topladığı kurum primleriyle yapmakla yükümlü olduğu harcamaları karşılayacak dengeli bir bütçe olması gerekli. SGK'nın özellikle sağlık alanında insanımızın yaşam kalitesini arttırmak, kaliteli sağlık hizmetine erişimini daha güçlü hale getirilmesi için 16 yıldan bu yana politika uyguluyoruz. Hastanelerde kuyrukları kaldırdık. İlaç satan kurumlarla pazarlık yaptık, fiyat indirimi yaptık. Kurumu korumak için. 20 yıl, 5 bin iş günü prim öde, 38-40 yaşında emekli ol, Allah uzun ömür versin, insanların yaşama süresi arttı, 40 yıl maaş al. 1997'li yıllarda erken emekliliği önleyen düzenleme yaptık. Türkiye bütçesi bunu kaldıramaz." ifadelerini kullandı.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA DA EYT ÇIKIŞI YAŞANDI

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Köksal, "Primlerini ve vergilerini düzenli olarak ödedikleri halde emeklilikte yaşa takıldıkları için Türkiye'de ilk defa bir yasanın geriye işlemesinden dolayı mağdur olan , emeklilikte yaşa takılan yurtdaşlarımızın mağduriyetinin giderilmediği bir bütçeyi kabul etmemiz mümkün değil. Eğer halktan yanaysanız, samimiyseniz, bu yurtdaşlarımızın feryatlarına yakarışlarına kulak verirsiniz." dedi.