Ömer Fethi Gürer: Üniversite Mezunları Mağdur , Aylardır Atama Müjdesi Bekliyorlar

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamu ve belediyelere yüksek puanları olmasına rağmen atanamayan mimarlar ile Ziraat Mühendisleri, veteriner , gıda ve su ürünleri mezunlarının sesi oldu. S

Ömer Fethi Gürer: Üniversite Mezunları Mağdur , Aylardır Atama Müjdesi Bekliyorlar

Atama bekleyen mühendis ve teknikerlerin sesi duyulmuyor mu, aylardır atama müjdesi bekleyen yüz binlerce kişiye güzel haber gelecek mi? Bu soruların yanıtını vermek zor. Fakat konuyla ilgili adayların beklentileri devam ediyor. Kamu personeli alımlarında yaş sınırı vesaire gibi konularla ilgili tartışmalar devam ederken, atama müjdesi bekleyen adaylarda sosyal medya üzerinden kampanyalar düzenliyor. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen gençlerin sesi oldu.

Sosyal medya üzerinden atama bekleyen gençlerle ilgili paylaşımlarda bulunan Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ziraat Mühendisleri, Veteriner , Gıda ve Su Ürünleri bölümlerinden mezunların sesini duyması gerektiğini söyleyen Gürer, "Atama bekleyen tarim ve orman bakanlığına bağlı Ziraat Mühendislerinin ,veteriner,gıda ve su ürünlerine söz verildi 9 aydir bekliyorlar. 16 aydir atama yok.Ülkede tarım ve gıda da sorun var .Mühendise kadro yok.Kamu ve Belediyelere yüksek puanlarla mimarlar atamadıklarını söylüyorlar.2 senede 89 mimar alınmış,Her yıl mezun 8000 i bulduğu ifade ediyorlar.Bazı belediyede bile mimar yokmuş.İktidara soracağız.Mimar kentlere kimlik için imza atandır." dedi.