Ömer Fethi Gürer : EYT Önergemizi Verince O Madde Çekildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesiyle ilgili her gün yeni açıklamalarda ve girişimlerde bulunan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün TBMM İçişleri Komisyonunda meydana gelen EYT tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ömer Fethi Gürer : EYT Önergemizi Verince O Madde Çekildi

TBMM İçişleri Komisyonu toplantısında bugün Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklikleri öngören kanun teklifinin görüşmelerinin başladığını hatırlatan Ömer Fethi Gürer, ilgili düzenleme teklifinde korucular için emeklilik düzenlemesi yer aldığını , CHP'nin de EYT ile ilgili önerge verdiğini söyledi. CHP'nin önergesine AK Parti ve MHP'den tepki geldiğini ve önerge içerisindeki korucu maddesinin kaldırıldığını söyleyen Gürer, "İçişleri Komisyonunda korucular için emekli düzenlemesinde CHP olarak #EYT ile ilgili önerge verince AKP ve MHP ortak önerge ile maddenin geri çekilmesini önerdi. Aynı konuda HDP aynı maddenin farklı nedenle çıkarılmasını istedi ve madde MHP, AKP, HDP önergeleri ile çıkarıldı.EYT ile ilgili kanun teklifimizi TBMM Bşk Çalışma ya da Bütçe komisyonuna sevki bekliyoruz.İçişleri komisyonu 1 madde Korucular emekliliği ile düzenleme olunca EYT bir an önce Genel kurula gelsin diye önerge verdik.EYT önergemizi verince korucularla ilgili maddeyi geri çektiler." dedi.

KORUCULARA ERKEN EMEKLİLİK TEKLİFİ

Trafik cezalarına büyük artış getiren teklif meclis komisyonunda görüşülüyor, teklifin görüşmeleri esnasında komisyonda EYT meselesine ilişkin düzenleme gündeme geldi. Bunla ilgili önemli tartışmalar yaşandı. 11:00'de başlayan komisyon 14.00 itibariyle ara vermişti. Teklifle ilgili sabahki görüşmelerde köy korucularının erken emeklilik yolunu açıyordu, söz konusu maddenin görüşmeleri esnasında CHP'den bir teklif geldi. 

CHP: 'EYT ERTELENMEMELİ' 
Korucuların emeklilik görüşmeleri sırasında EYT meselesini gündeme getiren CHP'ye, AK Parti ve MHP'den tepki geldi. AK Parti ve MHP'li milletvekilleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesinin görüşülmesi gereken komisyonun Plan ve Bütçe komisyonu olduğunu belirttiler. CHP'li temsilciler mecliste EYT'nin görüşülmemesi için AK Parti ve MHP'lilerin hareket ettiğini öne sürdüler. 

EYT DÜZENLEMESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLECEK

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarının görüşülmemesi için korucu düzenlemesini içeren maddenin düşürüldüğünü söyledi. Komisyon başkanı Celalettin Güvenç, korucu maddesinin düşürülmesinin gerekçesinin Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmesi olduğunu söyledi. MHP'li vekiller EYT konusunun görüşülmesi konusunda çalışmalarını sürdüreceklerini fakat düzenlemenin plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi gerektiğini söyledi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Artık Çözüm Bekliyor

Yüzbinlerce vatandaşı, aileleriyle birlikte milyonları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu , muhalefetteki neredeyse tüm partilerin seçim vaatleri arasında yer alıyordu. EYT meselesiyle ilgili iktidar partisi AK Parti'nin ise olumsuz bakış açısı sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da EYT düzenlemesinin Cumhurbaşkanlığı gündeminde yer almadığını, gelecek de de yer almayacağını belirtmiş, konuyla ilgili meclisi işaret ederek, 'TBMM'de çözüm üretilebilir' demişti.