Ömer Fethi Gürer: Binlerce Kişi İşsiz Kaldı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda taşeron kadro sürecinde işsiz kalan vatandaşların sorunlarını gündeme getirdi.

Ömer Fethi Gürer: Binlerce Kişi İşsiz Kaldı

Konuşmasına Dünya Madenciler Gününü hatırlatarak başlayan, yaşamını madenlerde yitiren emekçi vatandaşları saygıyla andığını belirten Gürer, 4 Aralık'ın  696 Sayılı KHK ile taşeron sürecinde işsiz kalan vatnadaşlar için de önemli bir gün olduğunu söyledi.

CHP'li Gürer, "Bugün, aynı zamanda, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle yaşamı kararan 4 Aralık mağdurlarının işsiz kaldığı gündür. Yıllarca taşeronda çalışıp bir gün önce ihalesi sona eren, 4 Aralıkta çalışmayanlara kadro verilmedi. 4 Aralık ve taşeronda kadro bekleyen binlerce işçinin de umutları karardı. BİT, KİT, Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığında çalışan binlerce işçi bugünde mağdur edildi. Kamuda kiralık araç şoförleri, PTT, Demiryolları, Karayolları, şeker fabrikaları çalışanları, hastane bilgi işlem çalışanları, sosyal tesis çalışanları binlercesi taşeron olarak kaldı. Emekli olup taşeronda çalışanlar işsiz kaldı. Çalıştıkları dönem içinde güvenlik soruşturmasına uğramayanlara güvenlik soruşturması çıkartıldı, onlar işsiz kaldı. 4 Aralığın bu anlamda mağduriyetlerin giderildiği güne dönüşmesini diliyor, teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA