Olcay Kılavuz: Allah'a Şükür Ki Türk'üz, Doğruyuz, Çalışkanız

MHP Mersin Milletvekili ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz , TBMM Genel Kurulu'nda öğrenci andı konusunda MHP'nin tutumunun değişmeyeceğini, geçmişte olduğu gibi milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle gençlerin yetiştirilmesi için gayretlerini sürdüreceklerini söyledi.

Olcay Kılavuz: Allah'a Şükür Ki Türk'üz, Doğruyuz, Çalışkanız

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda öğrenci andı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Öğrenci andının 2013 yılı çözüm süreci sebebiyle kaldırıldığını, o dönemde sadece öğrenci andının değil, devlet dairelerinden T.C. ibarelerinin de kaldırıldığını, Türklük adına ne varsa kaldırılmaya çalışıldığını söyleyen Kılavuz, Milliyetçi Hareketin mensuplarının her dönem milli duruşunu ortaya koyduğunu söyledi. Öğrenci andı konusunda geri adım atılmayacağını söyleyen Mersin Milletvekili, "Sonuna kadar Andımız'dan vazgeçmeyeceğiz. Kardeşlerimizi millî, manevi, ahlaki ve insani değerlerle yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Başkanı ve Mersin Milletvekili Kılavuz , Öğrenci Andı konusunda Ne Söyledi?

"Malumunuz olduğu üzere, 2013 yılı itibarıyla çözüm süreci sebebiyle Andımız -evlatlarımızın, kardeşlerimizin şuurlanması adına okutulan- maalesef ki kaldırılmıştır. O dönemde sadece Andımız kaldırılmıyordu, maalesef dağlardan, taşlardan "Ne mutlu Türk'üm diyene." ifadeleri siliniyordu, devlet dairelerinden "T.C." ibareleri kaldırılıyordu. Yani maalesef Türklük adına ne varsa kaldırılmaya çalışılıyordu.Biz milliyetçi-ülkücü hareketin mensupları olarak her dönemde millî duruşumuzu ortaya koyuyorduk. Allah'a şükür ki Türk'üz, doğruyuz, çalışkanız. Andımız'dan kim rahatsız oluyorsa o zaman kendi adına bu yemini yapmaz, bağlı olduğu eğer ki FETÖ'ye bağlılığı varsa FETÖ'ye bağlılık yemini yapar, PKK'ya bağlılığı varsa PKK'ya varlığını yeminli olarak ortaya koyar. Sonuna kadar Andımız'dan vazgeçmeyeceğiz. Kardeşlerimizi millî, manevi, ahlaki ve insani değerlerle yetiştireceğiz."