Okulun Arkasındaki Liselilerin Davasında Karar

Antalya Kamile Çömlekçi Ortaokulu ve Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana gelen skandal, 16 yaşındaki kişi ile 13 yaşındaki kızın öpüştüğü videonun yayılması ile ortaya çıktı.

Okulun Arkasındaki Liselilerin Davasında Karar

Antalya 'da bir okulda meydana gelen öpücük kavgası karara bağlandı. 

Edinilen bilgilere göre 13 yaşında olduğu öğrenilen S.Ö isimli kız öğrenci, sosyal medya üzerinden 16 yaşındaki A.K. isimli kişi ile duygusal yakınlık kurdu. Aynı okuldaki 16 yaşındaki öğrenci ile okulun arka bahçesinde randevuleşen kız oraya gitti. Arka bahçede buluşan öğrenciler, sarıldılar ve öpüştüler. Bu esnada ise A.Ş. isimli bir öğrenci, bu anları cep telefonu kamerasına çekti ve videoyu Facebook üzerinden S.Ö. isimli kişiye gönderdi. 

Söz konusu görüntüler daha sonra okul içinde payaşıldı ve 6 kişi daha bu videoyu izledi.  Hürriyet 'te yer alan habere göre, bu görüntüler için okulda tartışma çıktı. Çıkan tarışmaya okul müdürü ve sınıf öğretmenleri müdahale etti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturmada 13 yaşındaki kızın müstehcen yayınlarını üreten 16 yaşındaki A.K. hakkında, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma, çocuğun cinsel istismarı suçlamaları ile dava açıldı. Açılan davada diğer 4 çocuk hakkında ise çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları nakletmek suçlamasıyla Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Hakim karşısına çıkan 13 ile 16 yaşlarındaki 6 çocuktan 5 'i beraat ederken 10 'uncusınıfta okuyan A.K. isimli kişi hakkında, 7. sınıfta okuyan kıza basit cinsel istismar suçundan 4,5 yıl hapis cezası verildi. 

Kararın ardından konuşan Sevcan Aydın Uzun, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Çocukların oyun olarak gördüğü bir hadise ağır cezaya kadar geldi. Neyse ki 5 çocuğumuz için beraat kararı aldık. Lise öğrencisi A.K. ile ilgili çıkan bilirkişi raporunda ergenliğin vermiş olduğu dürtülerle bu eylemi gerçekleştirdiği, cezaya gerek olmadığı vurgusu yapıldı ancak savcı ve hakim bu talebi dikkate almadı. Duruşma sonunda A.K. basit cinsel istismardan ceza aldı."

Kamubulteni.com  | Ankara