Okullarla İlgili Son Karar Belli Oluyor! Bakan Koca Dün Sinyali Verdi

Koronavirüs vakalarının büyük artış göstermesinin ardından okulların yeniden tamamen uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği merak konusu olurken, son kararın bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Okullarla İlgili Son Karar Belli Oluyor! Bakan Koca Dün Sinyali Verdi

Fakat Bakan Koca, özellikle 8 ve 12. sınıfların sınav süreci olduğu için bu sınıflarda eğitim öğretime yüz yüze devam edilebileceği sinyalini verdi. Dünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, öğretmenlerin aşılama sürecinin hızlandırılacağını belirtirken, eğitim öğretime koronavirüs engeli gelip gelmeyeceğine yönelik soruya, "Öğretmenlerin bildiğiniz gibi köy okulları, ilkokullar açık olduğu için öğretmenlerin aşılarına oradan başladık. Ramazan ayı döneminde, ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmasını bitirmek istiyoruz. Bu tanımlandı. Bilim Kurulu başından beri, kapatılacaksa en geç kapatılan, açılacaksa en erken açılacak şeyi eğitim kurumları olarak gördük. Yine alternatifli öneriler tartışıldı. 8. ve 12. sınıfların imtihan günleri belli olduğu için fırsat eşitliğini sağlamak açısından açık kalmaları noktasında, genel bir değişmez yaklaşım söz konusu. O sınıflarla ilgili de biz öğretmenleri tanımlayıp onların da aşılamalarını erken dönemde yapmak istiyoruz." ifadeleriyle yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklayacağı kararlardan anında haberdar olmak için Kamu Bülteni mobil uygulamalarını indirmeyi unutmayın.

Bakan Koca'nın açıklamalarının tamamı için TIKLAYIN.