Okula Kızının Kılığında Giderek, Tüm Derslere Giren Anne Gözaltına Alındı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde 13 yaşındaki kızının kılığına girerek, maske ve sweatshirt yardımıyla dikkat çekmeden okula gittiği ve tüm derslere girdiği kaydedilen Casey Garcia, polis tarafından gözaltına alındı. Garcia, bu ilginç eylemi okulun güvenliğini test etmek için yaptığını söyledi.

Okula Kızının Kılığında Giderek, Tüm Derslere Giren Anne Gözaltına Alındı

Teksas’ın San Elizario şehrinde , 13 yaşındaki kızının kılığında okuldaki tüm derslere giren kadın, kantinde vakit geçirdi, hatta öğretmenlerle sohbet etti. 

Uzun süre kimse kendisinden şüphelenmese de günün sonunda okul yöneticileri tarafından fark edilen kadın, gözaltına alındı.

Devlet kayıtlarını yanıltma, yetkisi olmayan alana girme suçlarıyla gözaltına alındıktan sonra 7 bin 908 dolar kefalet ödeyen kadın serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan kadın, ABD’deki silahlı saldırılara dikkat çekerek, okulun ne kadar güvenli olup olmadığını öğrenmek için böyle bir girişimde bulunduğunu, güvensiz olduğunu kendi gözleriyle gördüğünü ve yaptıkları için pişman olmadığını söyledi. 

Okulların daha güvenli hale gelmesi için dikkat ve yeni düzenlemeler gerektiğini savunan Garcica,”Yaptığım şey, farklı bir silahlı saldırının daha önlenmesini sağlamak, bundan başka bir şey değil.” dedi.