Okul Müdürüne Saldırı Yapılmasına Sendikalar Tepki Gösterdi

Eğitim sendikaları, Kocaeli Çayırova'daki bir okul müdürünün saldırıya uğraması üzerine birleşerek "Öğretmene Şiddete Son" mesajı verdi. Müdür, öğrenci kavgasını önlerken saldırıya uğramıştı.

Okul Müdürüne Saldırı Yapılmasına Sendikalar Tepki Gösterdi

Kocaeli'deki farklı eğitim sendikaları, Çayırova'da bir okul müdürünün saldırıya uğramasına yönelik birleşik bir basın bildirisi yayınladılar. Hanife Soykan Ortaokulu'nda görev yapan ve saldırıya uğrayan Mevlüt Bingöl'ün okulu önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, ve Eğitim Gücü Sendikası üyeleri, "Öğretmene Şiddete Hayır" mesajını taşıyan bir pankart açtılar.

Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Kürşad Türkcan, grup adına yaptığı konuşmada, saldırının olumsuz bir durumu önlemeye çalışan okul müdürüne, temelsiz iddialar ve iftiralar üzerine 3 kişi tarafından yapıldığını belirtti.

Eğitim sektörünün tümünün şiddetle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Türkcan, "Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsurlardan biri de şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesidir." dedi.

Türkcan, eğitim çalışanlarına yönelik saldırıları önlemek için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının önemini vurgulayarak, "Meslektaşımızın tüm süreçlerinde yanında olacağımızı ilan ediyoruz. Gerekli adımların ivedilikle atılmasını talep ediyor, yapılan bu eylemin cezasız kalmayacağını ümit ediyor, konunun yasal süreçleri ile takipçisi olacağımızı kamuoyuna tüm saygılarımızla duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Çayırova'da Hanife Soykan Ortaokulu Müdürü Mevlüt Bingöl, birkaç gün önce, kavga etmelerini durdurduğu iki öğrencinin akrabaları tarafından saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştı.