''OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu Göreve Başlıyor!''

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olarak gündemi değerlendirdi.Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ OHAL işlemlerini inceleme komisyonunun yakın zamanda kurulacağını ve referandum tarihinden önce faaliyete geçerek müracaatları alacağını belirtti.Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ ayrıca yakın bir tarihte yeni bir OHAL KHK sı çıkacağını da açıkladı.Detaylar haberimizde.

''OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu Göreve Başlıyor!''

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Nurettin CANİKLİ yönetimi TMSF ye devredilen şirketlere ilişkin soruya şirketleri satın almak için yurt içi ve yurt dışından yoğun satın alma talepleri olduğunu belirtti. Konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ "Şu ana kadar TMSF'ye devrolan şirketlerin aktif büyüklüğü 40,5 milyar lira. Bu yönüyle bakıldığında Türkiye’nin en büyük holdingi diyebilirsiniz. Öz kaynak toplamı 18,1 milyar lira, hisseli ciro toplamı 21,5 milyar lira. 858 şirket şu anda kayyum sıfatıyla TMSF tarafından yönetilmektedir. Şu ana kadar da 259 kişi kayyum olarak atanmıştır. Bu şirketlerin toplamında da 44 bin 868 kişi çalışmaktadır. " şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ yeni OHAL Kararnamesinin hazırlanmakta olduğunu belirtti. Konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli şunları söyledi. "İçeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir KHK taslak çalışması var."

OHAL in uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili soruya ise "OHAL uzatılır mı onu hep birlikte göreceğiz. Şu an itibarıyla uzatılması ya da uzatılmaması noktasında verilmiş net bir karar yok." şeklinde cevap verdi. OHAL ilanına sebep olan şartların ortadan kalkmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ şöyle konuştu. "FETÖ, PKK ve DEAŞ dünyanın en kanlı 3 terör örgütü... Şu ana kadar yaptığımız işlemlerde, FETÖ bağlantısı ve iltisakı tespit edilenler için işlem tesis edildi, gerekli tedbirler alındı, ihraçlar dahil. Ancak kriptolar herhangi bir noktada iz bırakmamışlar. Bizim tespit kriterlerimiz çerçevesinde Venüsbet herhangi bir işleme takılmıyorlar. Mücadelemiz tavizsiz devam edecek."

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun yakın zamanda kurulacağını belirtti. Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ konu ile ilgili olarak şu şekilde konuştu. "OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuyla ilgili çok kısa süre içerisinde atamalar yapılacak, 16 Nisan'dan önce de bu komisyonun faaliyete başlamasını ve müracaatları almasını bekliyoruz."

Türkiye’ye yapılmış olan Hollanda kaynaklı yatırımlar ile ilişkin bir soru üzerine Türkiye’nin bu yatırımlarla ilgili uluslararası antlaşmalara taraf olduğunu ve bu antlaşmalara harfiyen uyacağını belirten Nurettin CANİKLİ şu şekilde konuştu. "Hiçbir şekilde, kim olursa olsun, sermayenin kaynağının önemi yok, nereden geldiğinin önemi yok, geldikten sonra kurallarımız çerçevesinde onlar devam edecektir. Bu anlamda onlara yönelik hiçbir şekilde, altını çizerek söylüyorum, kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, ayrı, olumsuz bir muamele söz konusu olmayacaktır. Ekonomik alanda eğer bir hırsla hareket edip karar alırsanız, bu sonuç itibarıyla bizi vurur, öncelikle Türkiye’yi vurur. Vatandaş bundan aş, iş olarak olumsuz yönde etkilenir. Dolayısıyla taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere bağlıyız, onların gereğini yapacağız, ayrıca ülkemizin menfaatlerini çıkarlarını da gözetmek durumundayız. Sonradan oyunun kurallarının değiştirilmesi anlamına gelebilecek olan bir kural değişikliğine kesinlikle gitmeyiz. Bizim uluslararası alanda Türkiye ekonomisinin kredili olmasının altında yatan en önemli unsurlardan birisi de budur. Bugüne kadar son 15 yılda, AK Parti hükümetleri döneminde, sermaye istediği zaman gelmiş, istediği zaman da gitmiştir. Bu noktada en ufak bir sıkıntı yaşamamışlardır çünkü baştan beri taahhüdümüz budur. 15 yılda bu gerçek anlamda bizim için bir saygınlık kriteri haline gelmiştir. Buna benzer hususlardan hiçbir şekilde taviz vermemiz söz konusu değildir. " 

Kamubulteni.com KONYA