Öğretmenler için 100 Bin Yeni Atama ve 33 Bin TL Maaş Vaadi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde öğretmenler için 100 bin yeni atama ve 33 bin TL maaş sözü verdi; özel okul öğretmenleri için de taban maaş müjdesi verdi.

Öğretmenler için 100 Bin Yeni Atama ve 33 Bin TL Maaş Vaadi

Cumhurbaşkanı adayı ve Millet İttifakı'nın temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenler için umut vaat eden önemli bir duyuruda bulundu: Eğer seçilirse, 33 bin TL maaşla 100 bin yeni öğretmen ataması gerçekleştirecek ve özel okullardaki öğretmenlere minimum maaş hakkı sağlayacak.

Açık Mikrofon programında konuşan Kılıçdaroğlu, öğretmenlerle ilgili konulara değindi ve seçilmesi durumunda 28 Mayıs'ta neler yapacağını anlattı.

Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin toplumun gelişiminde hayati bir rol oynadığını ve bu yüzden onlara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin geçim kaygısının, onların öğrencilere yeterince zaman ayırmasını ve enerji harcamasını engellediğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu: "Eğer bir toplumda öğretmenlere gerekli değer verilmezse o toplumun gelişme şansı yok. Eğer öğretmen aybaşını nasıl getireceğim diye düşünüyorsa, eğitmek istediği öğrencilere gerekli zamanı ayıramaz. Eforu harcayamaz. Hakimler ve Savcılar için nasıl ayrı yasa varsa öğretmenler için de ayrı yasa olacak. Öğretmenleri memurlardan ayıracağız. 24 Kasım'da Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere 1 maaş ikramiye vereceğiz. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. Özel okul öğretmenlerinin sorunlarını da biliyorum. Asgari ücretin altında maaş alıyorlar. Taban aylık getireceğiz. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Çünkü bütün yol okullarını açacağız. Taşımalı eğitim var şimdi. Biz kırsaldaki okulları açacağız."