Öğretmen atamalarında son dakika! Artık buna göre yapılacak: Sistem değişti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün CNN Türk'te canlı yayında öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Öğretmen atamaları ile ilgili son dönemde tartışmalı olan mülakat uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerini sunan Bakan Tekin, tamalarda KPSS puanları ile mülakat puanlarının eşdeğer olacağını duyurdu.

Öğretmen atamalarında son dakika! Artık buna göre yapılacak: Sistem değişti

CNN Türk'te canlı olarak yayınlanan bir programa katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerin yanı sıra özellikle son yıllarda öğretim üyesi atamalarında mülakat sistemi hakkında çok fazla eleştiri ve tartışmanın yaşandığını anlattı. Kamuoyunun bu konuya duyarlı olduğunu ve bu tarz eleştirilere de saygı duyduğunu anlattı.

Bakan Tekin, Türkiye'de yaklaşık 128 farklı bölgeye öğretmen ataması yapılacağını ve bu atamaların eşitlik ve adalet ilkelerine uygun olarak yapılması gerektiğini belirterek, öğretmen atamalarının önemine vurgu yaptı. Bakan Tekin, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, öğretmenlerin niteliği ve liyakat konusunun her zaman ön planda olduğunu söyledi.

Öğretmen atamalarında son dakika! Artık buna göre yapılacak

Öğretmen atamasında KPSS puanları ile mülakat puanlarının eşit değerde olacağını anlatan Bakan Tekin, atama sürecinde dengeyi korumak için bu kararı aldığını söylerken konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Buna göre öğretmen adaylarının KPSS sınavında aldıkları puanlar ile mülakat sonuçları toplandığında eşit olarak değerlendirilecek.

“GÖRÜŞME KONSEYİNİN ADAY HAKKINDA BİLGİSİ OLMAYACAK”

Mevcut yönetmeliğe göre KPSS puanına ve mülakata göre atanıyorlar. Şu anda öğretmenler %100 mülakat puanıyla atanmaktadır. 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS %50, mülakat %50’dir. Mülakatlar 30 büyükşehirde yapılacak. Mülakat sırasında öğretmen adayına “Bize bir ders ver” derdik. İletişim becerilerini ve problem çözme becerilerini ölçeceğiz. Bu, kimsenin haklarını ihlal etmeden veya ideolojik önyargı göstermeden yapılabilir. Komite üyelerinin aday hakkında herhangi bir bilgisi olmayacaktır. Bunlar sınav öncesi alacağımız önlemlerdir. Aday bize bir sınav kağıdı üzerinde "Burada söylediklerinizi şöyle anlattım" yazan bir kağıt verecek. Kamera kaydı da yapılacak. İyileştirmelere ve yapıcı öneriler konusuna açığız."