Öğrenci Aileleri, 4 Eğitimciye Yapılan Saldırıyı Gerçekleştirdi

Şanlıurfa'da bulunan Konuklu İlkokulu'nda öğretmenler ile öğrenci yakınları arasında yaşanan üzücü olay gündeme bomba gibi düştü. Okul çıkışında yangın merdivenini kullanmak isteyen bir öğrenciye yapılan uyarı sonrası yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı. İşte detaylar:

Öğrenci Aileleri, 4 Eğitimciye Yapılan Saldırıyı Gerçekleştirdi

Tartışma Büyüdü, Öğretmenler Şiddete Maruz Kaldı!

Öğretmenler, güvenlik amacıyla ana kapı yerine yangın merdivenini kullanmak isteyen bir öğrenciyi uyardı. Ancak, bu uyarı sonrasında öğrenci tarafından eve giderek öğretmeni tarafından azarlandığı ve tokatlandığı iddiası gündeme geldi. Olayı duyan öğrenci yakınları, okula hareket etti.

Okul müdürünün odasında yaşanan görüşme önce tartışmaya, ardından şiddet içeren bir olaya dönüştü. Bu olay, odada bulunan öğretmenler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yaşanan arbede sonucunda okul müdürü Rıdvan Eviz ve öğretmenler Muhammet Aksoy, Sedat Adıgüzel ve Emine Polat Zencirci yaralandı.

Olayın Ardından Adli İşlemler Başlatıldı

Olayın ardından jandarma ve sağlık ekipleri, ihbar üzerine okula sevk edildi. Yaralanan okul müdürü ve öğretmenler ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiler. 4 şüpheli ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Öğretmenler Günü Buruk Kutlandı

Olayın yaşandığı Konuklu İlkokulu Müdürü Rıdvan Eviz, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Öğretmenler olarak çok üzgünüz, böyle bir olayı tasvip etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerden Muhammet Aksoy, yaşanan şiddet olayının Öğretmenler Günü'nden önce gerçekleşmesinin büyük üzüntü verici olduğunu ifade ederek, "Dün bir öğrencimizi uyardığımız için okula gelen 4 yakını tarafından şiddete uğradık. Bunlar, eğitimciler olarak tasvip etmediğimiz olaylar. Bir daha böyle bir durumun yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bizler işimizin başında olduğumuzu göstermek için bilinçli olarak okula geldik” dedi.

Sedat Adıgüzel, yaşanan olayın Öğretmenler Günü'ne denk gelmesinden dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getirerek, "Bugün hiçbir öğretmenimiz kutlama yapmak istemiyor. Bu tarz olayların tekrarlanmaması dileğiyle, işimizin başında olmayı tercih ettik ve öğrencilerimizle birlikteyiz" şeklinde konuştu.

Olayda darbedilen diğer bir öğretmen olan Emine Polat Zencirci de yaşanan şiddeti kınayarak, bir daha benzer bir durumun yaşanmamasını temenni etti.

Şanlıurfa'da yaşanan bu olay, eğitim camiasında derin bir üzüntü yaratmış durumda. Eğitim ve öğretim ortamlarının güvenliği adına alınması gereken önlemler, bu tür olayların önüne geçebilmek adına büyük önem arz etmektedir.