Oğlunu Evlendirmek İstiyordu! 50 Bin Lirasından Oldu!

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, aracı bularak oğluna yuva kurmak isteyen 64 yaşındaki adam, isminin Sebahat olduğu iddia edilen genç kız ve yakınları tarafından 50 bin lira dolandırıldı.

Oğlunu Evlendirmek İstiyordu! 50 Bin Lirasından Oldu!

Karaaslan'ın şikayeti üzerine Jandarma ekipleri dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı. Alaşehir'in kırsal Delemenler Mahallesi'nde yaşamını sürdüren çiftçi İsmail Karaaslan, oğlu 35 yaşındaki Bünyamin'i evlendirmek istiyordu. Kırsak Kavaklıdere Mahallesi'ndeki tanıdıkları İ.Y. , yaşlı çiftçiye Hatay'da evlenmek isteyen biri olduğunu isterlerse aracı olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine İsmail Karaaslan ile İ.Y. Hatay'a gitti. Karaaslan, burada kendisini 'Sebahat' olarak tanıtan genç kız ve teyzesinin oğlu olduğu iddia edilen 'Habib' ile görüştü.  İsmail Karaaslan, burada aileye 15 bin lira başlık parası verdi, taraflar görüşmenin ardından Alaşehir'de kuyumcuya giderek 35 bin liralık takı satın aldı. Akşam yemeğinden sonra kız, uzun yoldukları için yorgun olduklarını, dinlenmek istediğini söyledi. Kız ile teyzesinin oğlu olduğu iddia edilen kişiler aynı bahçe içerisindeki bir eve gittiler. Ertesi gün kahvaltı ve nikah hazırlıkları için genç kız ve yakınını uyandırmak için eve giden aile evi boş görünce dolandırıldıklarını anladı. Durumu jandarma ekiplerine bildiren Karaaslan, habercilere, "Toplam 50 bin liram gitti. Kandırıldık. Bizim başımız yandı, en azından başkanlarının başı yanmasın. Bu kişilerin bir an önce yakalanıp, hak ettiği cezayı almasını istiyoruz" açıklamasını yaptı. Jandarma ekipleri kadın ve akrabası olduğu iddia edilen şahsın yakalanması için çalışma başlattı.