O Vahşiye Mahkemede Şok! 'Sigara' Silah Sayıldı

Bolu'da engelli bir kişinin kafasında sigara söndürdüğü iddiasıyla yargılanan şahsın sigaranın silah sayılmasıyla aldığı hapis cezası, iş yerinin duvarına 3 ay boyunca 'Ben engelli bir vatandaşı yaraladım.

O Vahşiye Mahkemede Şok! 'Sigara' Silah Sayıldı

Tüm Bolu halkından özdür diliyorum' yazan broşür asma cezasına çevrildi. Bolu'da yaşayan ve yüzde 70 oranında zihinsel engelli M.K. 'ninkafasında sigara söndürdüğü iddiasıyla 25 yaşındaki Melih A. hakkında, 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

Bolu 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanık Melih A., zihinsel engelli M.K. ve annesi N.K. ile mağdur avukatları katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunması istenen Melih A., "Kendisine ara sıra çalıştığım ve sahibi olduğum bakkalda sigara veririm. Olay günü de mağdurun kafasında sigara izmaritini şaka amaçlı olarak birkaç defa dokundurdum ama ben sigaranın yanık vaziyette olduğunu bilmiyordum. Pişmanım" ifadelerini kullandı. Sanığın mahkemedeki iyi halini dikkate alan hakim, sanığa 7 ay 15 gün hapis cezası verdi fakat hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Sanığın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verilirken, şahsın 3 ay süreyle iş yerinde görülen bir kısma 50x50 santimetre boyularında üzerinde 'Ben bir engelli vatandaşı yaraladım. Tüm Bolu halkından özür diliyorum' şeklinde broşür asmasına karar verildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA