O Ülkede Yeni Bakanlık Kuruldu: Yalnızlar Bakanı

Japonya'da artan koronavirüs intiharları nedeniyle yeni bir bakanlık kuruldu.

O Ülkede Yeni Bakanlık Kuruldu: Yalnızlar Bakanı

Japonya'da Yalnızlar Bakanı atandı.

Koronavirüs salgını tüm dünyada insanların bedene ve ruh sağlığını prikolojik olarak kötü etkiliyor. Japonya'dan gelen bilgilere göre son dönemlerde intiharların arttığı öğrenildi. İntiharların artmasının ardından Japonya Başbakanı harekete geçti ve yeni bir bakanlık oluşturdu.  Edinilen bilgilere göre Japonya'da Başbakan Suga, Bölgesel Bakan olarak görev yapan Tetsushi Sakamoto'yu 'Yalnızlık Bakanı' olarak atadı.

SOSYAL HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Son dönemlerde koronavirüs vakaları japonya 'da oldukça arttı. Bu nedenle sosyal hayat durma noktasına kadar geldi. Halk stres ve yanlızlıkla da mücadele ederken intihar vakaları da oldukça arttı. 

İntihar vakalarının önüne geçmek için harekete geçen Japonya Başbakanı Suga, Bölgesel Kalkınma Bakanı olan Tetsushi Sakamoto'yu, yalnız olarak yaşamakta olan kişilerin sorunlarından sorumlu bakan olarak atadı. 

İLK  AÇIKLAMA

Sakamoto göreve gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı ve "Başbakan Suga, konuyu incelemem ve ilgili bakanlıkla koordine ederek kapsamlı bir strateji ortaya koymam için talimat verdi. Sosyal yalnızlığı ve izolasyonu önlemek ve insanlar arasındaki bağları korumak için faaliyetler gerçekleştirmeyi umuyorum" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA