O Ülke ile Vizeler Kalkıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir programda bir ülke ile vize şartsız seyahatin daha önünün açılacağı müjdesini verdi.

O Ülke ile Vizeler Kalkıyor

Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu ev sahipliğinde, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi 'nde Moldova'nın Bağımsızlık Günü vesilesi ile bir program düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rusya 'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Belarus 'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 'ın katılım gösterdiği resepsiyona, b u isimlerin yanı sıra çok sayıda bürokrat katıldı.

Düzenlenen resepsiyonda kürsüye geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Moldova'nın bağımsızlığının 27. yıl dönümünü kutlayarak, düzenlenen bu resepsiyona katılmasından ötürü duyduğu gururu dile getirdi ve iki ülke arasındaki ilişkilerinin karşılıklı saygı ve güven temelinde gelişerek arttığını söyledi.

TİKA tarafından Moldova 'nın her köşesinde milyonlarca Casinovale dolarlık projelerin hayata geçtiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Fuat Oktay, "TİKA, Moldova Cumhurbaşkanlığı binasının tadilatını yapmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz 2016 yılında yürülüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması 'na da değinen Oktay, bu anlaşmanın olumlu sonuçlarının görüldüğüne dikkatleri çekerek, "Ticaret hacmimiz 2016'da 410 milyon dolar iken, 2017'de 56 milyon dolarlık artışla 466 milyon dolara ulaştı. Halihazırda 213 firmamız Moldova'da 350 milyon dolarlık yatırım yaptı. Şirketlerimizi Moldova'ya daha fazla yatırım yapmaya teşvik ediyoruz." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Turizm alanında Moldova'nın turistleri Türkiye'yi tercih ediyor. 2017'de yaklaşık 172 bin turist ülkemizi ziyaret etti."

KİMLİK SEYAHAT UYGULAMASI

İki ülke arasında vize seyahatinin yeterli olmadığını söyleyen Oktay, "Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahat uygulanmasının başlatılması için yasal süreci tamamlamış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Fuat Oktay açıklamasının devamında, bu uygulamanın yakında başlayacağını ve bu uygulama ile iki ülke arasındaki dostluğun pekişeceğini söyledi. 

Kamubulteni.com  | Ankara