O REZİDANSLA İLGİLİ AKIL ALMAZ İDDİA

Hatay'daki Rönesans Rezidans ile ilgili korkunç bir iddia geldi. İlk depremden kurtulan vatandaşların toplanma alanında beklerken ikinci depreme yakalanarak enkaz altında kaldığı belirtildi.

O REZİDANSLA İLGİLİ AKIL ALMAZ İDDİA

11 gün öce Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan ve müteahhidi yurt dışına kaçarken yakalanarak tutuklanan Rönesans Rezidans'la ilgili korkunç bir iddia gündeme geldi.

 7.7'lik ilk deprem sonrasında tamamen yıkılmayan binalardan çıkan vatandaşların, sitenin orta yerinde bulunan toplanma alanına çıktığı ancak burada da 7.6'lık ikinci depremin yaşanmasıyla çok sayıda kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği iddia edildi.

Rönesans Rezidans'da yaşayan onlarca vatandaşın sitenin orta yerinde bulunan toplanma alanına çıkarıldığı ve burada beklerken 9 saat sonra gelen 7.6'lık ikinci depreme kurban gittikleri öne sürüldü.

İlk depremde yıkılmayan binaların 9 saat sonraki ikinci depremle yerle bir olmasıyla yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığını iddia eden bölgedeki kaynaklar, bu korkunç durumun araştırılmasını talep etti.

Öte yandan site sakinlerinden olan Zekiye Barutçu Yiğitbaşı da geçtiğimiz günlerde 2022 yılında binanın koridorunda çatlak olduğunu, temelinin kaydığını söylemişti. Yiğitbaşı, "Yöneticiye temelin kaydığını söyledim, alay edermişçesine güldü. Komşularıma anlattım, herkes duyarsız kaldı" demişti.