O İlimizde 9 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi: Kendi Can Güvenliğiniz İçin İkinci Bir Duyuruya Kadar Çıkmayın!

O şehirde 9 mahallede sokağa çıkma yasağı getirildği belirtilerek bu yasağın ikinci duyuruya kadar geçerli olacağı bildirildi.

O İlimizde 9 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi: Kendi Can Güvenliğiniz İçin İkinci Bir Duyuruya Kadar Çıkmayın!

Gelen bir son dakika haberine göre terör operasyonu sebebi ile çok önemli bir yasak kararı alındığı bildirildi. Bu doğrultuda o şehirde 9 mahallede sokağa çıkma yasağı getirildi. Bununla beraber Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağına ilişkin detaylar paylaşıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ 

Konuya ilişkin Mardin Valiliği tarafından duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol, Güneli mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Ayrıca bu sokağa çıkma yasağının ikinci bir duyuruya kadar devam edeceği ifade edildi.

9 MAHALLE İÇİN GEÇERLİ 

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı 9 mahalle ve mezrada terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

DUYURUNUN DETAYLARI

Mardin Valiliği tarafndan yapılan duyuruda Nusaybin ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan kırsal bölgelerde aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği aktarıldı.

UYULMASI ÖNEM ARZ EDİYOR

Ayrıca açıklamanın devamında 02 Mayıs 2023 Salı günü saat 04.00 itibari ile bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Nusaybin ilçesi; Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol, Güneli Mahalleri ve Mezralarında sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince ilan edildiği bildirildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan duyuruda "Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir" denildi.