NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

6 Şubat günü art arda meydana gelen depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı.

NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak hakkında gözaltı kararı verildi.

Yetkililer tarafından gözaltına alınan Kavak'ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

Nurdağı'na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, ilçenin yeniden inşa edileceğini belirterek, "Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık bakanımızla. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak" demişti.

Diğer yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapılan 1280 geçici yaşam alanında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Nurdağı ilçesinde yapılan 1280 geçici konutla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kurum, "Kalıcı konutlarımızı tamamlayana kadar vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Konteynerlerden sonra prefabrik ve tuğla evlerimiz de hazır." Dedi.