Normalleşme için İlk Adımlar Atılıyor! Kritik Kabine Toplantısı Yeni Normal Kararları Açıklanacak

Türkiye, koronavirüs pandemisinde 60 binin üzerine çıkan vaka sayıları ile 400'e ulaşan ölü sayılarının ardından Ramazan Bayramı sonuna kadar tam kapanmaya gitmişti.

Normalleşme için İlk Adımlar Atılıyor! Kritik Kabine Toplantısı Yeni Normal Kararları Açıklanacak

Tam kapanmanın devam etmesi yönünde kabinenin herhangi bir gündeminin olmadığının açıklanmasının ardından normalleşmeye yönelik yeni adımların ne zaman atılacağı merak konusu haline gelmişti. Tam kapanma sonrası sürece ilişkin en kritik açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dün geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları ile videokonferans yöntemiyle bir araya gelerek burada gençlerin sorularını dinleyerek, tam kapanma sonrası sürece ilişkin de açıklamalarda bulundu.

17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanmanın ardından atılacak adımların ilk kabine toplantısında ele alınacağını söyleyen Erdoğan, gençlerin okulların açılmasıyla ilgili taleplerini de bildiklerini öğretmenlerin aşılanma sürecine dair de önemli adımlar atılacağını söyledi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mani oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var. Bu da netice almaya başladığımızı gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlama pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira herhalde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Ve okullarımızla bizler gelişiyoruz. Okullarımızla geleceğe yönelik güç, kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarımıza kavuşmak ve tekrar derslerimize dönmek, hocalarınızla bir arada olmaktır" diye konuştu.