Nisa Bebeğin Annesinden Şok Savunma

3 aylık bebeğini sokak ortasına bırakıp terk eden anne Ebru S. ilk defa hakim karşısına çıktı. Mahkemeye hakimin sorusu damga vurdu.

Nisa Bebeğin Annesinden Şok Savunma

İstanbul'da 29 Mart günü 3 aylık Nisa Mihriban bebeği terk ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan anne Ebru S. ilk kez hakim karşısına çıktı. Ebru S.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

‘’Bir Gün Yaşar Mı Bebek Orda’’

İfadesinde bebeği bıraktığında sağlık porblemi olmadığını belirten anne, "Bebeği bıraktığımda sağlıklıydı. Bıraktığımda 3 aylıktı, aşıları tamdı. Bir gün sonra bıraktığım yere gidip baktım" dedi. Bunun üzerine hakim "Bir gün yaşar mı bebek orada?" diye sordu.

Pendik'te 29 Mart 2022 tarihinde 3 aylık bebeğini terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan anne Ebru S.’nin(20) “terk” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ebru S. cezaevinden getirilirken, mağdur avukatı Sümeyye Gül ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Melike Gerek salonda hazır bulundu.

Bilerek ve İsteyerek Yapmadım

İfadesinde Nisa bebeğin annesi, “Bilerek ve isteyerek yapmadım. Suç kastım yoktu. Bebeği bir evin önüne bıraktım, bebek bulunsun ve alsınlar diye zile bastım. Zile bastıktan sonra beni görmesinler düşüncesiyle ayrıldım.

Ertesi gün bıraktığım yere gidip baktım. Almamış olabilecekleri ihtimalini düşündüm. Baktığımda orada yoktu. Bebeği bıraktığımda öğle saatleriydi. Sokağın kalabalık olduğu zamanda bebeği bıraktım. İfade için alındığımda görevli polis memurları bana 20 dakika sonra bulunduğunu, hayat fonksiyonlarının tam olduğunu söylediler.

Bebek bulununca ambulansa haber verilmiş. Ambulans geldiğinde görevlilerden bir tanesinin de bebeği olduğu için bebeği emzirmiş. Daha sonra bebek kuruma götürülmüş, 2 gün sonra kurumda rahatsızlanmış” dedi.

Mama Hazırlayıp Yanına Bıraktım

Sanık anne ifadesinde “Bebek 1 ay erken doğmuştu. 16 gün yoğun bakımda kaldı. Bu süreçte anne sütü verdim. İlave olarak takviye mama da aldım. Hastaneden çıktıktan sonra bir sağlık sorunu yoktu. Bıraktığımda 3 aylıktı. Aşıları tamdı. Ben bebeği bırakırken yanına mama hazırlayıp bıraktım. Mamayla beslendiği için alışıktı”

‘Niye Bıraktın’

Hakimin ‘Niye bıraktın’ sorusu üzerine sanık, “Ben kadın sığınma evinde kalıyordum. Burada kalacağım süre sona ermişti. Gideceğim yer bebeği kabul etmediği için bırakmak durumunda kaldım” diye cevap verdi.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /