Nevşehir'de otomobilin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Nevşehir'de Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nde (JAKEM) görevli bir jandarma personeli, mesaisinin bitiminde birliğinden yaya olarak ayrıldı. Yolun karşısına geçmek üzereyken, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan jandarma personeli.....

Nevşehir'de otomobilin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nde (JAKEM) görevli Uzman Çavuş Oğuzhan Kabayel, görevini tamamlayarak evine gitmek için birliğinden ayrıldı. Ancak Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki JAKEM yerleşkesinden yolun karşısına geçmek isteyen Kabayel'e 50 ACL 001 plakalı otomobil çarptı. Sürücü olay yerinden kaçarken, Kabayel ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis tarafından yapılan incelemede araç, Güzelyurt Mahallesi Mercan Sokak'ta terk edilmiş halde bulundu ve otomobilin sürücüsü olduğunu beyan eden 17 yaşındaki D.A.K, polise teslim oldu.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı ve şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulundu. Becel, "JAKEM'de görevli jandarma personeli görevini tamamlayıp evine gitmek üzere karşıdan karşıya geçmek için davrandığı esnada trafik kazası yaşadı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede saat 23.00 civarında şehit oldu. Araç ilk etapta sürücüsüz halde bulundu. Daha sonra sürücü olduğunu söyleyen 2006 yılı Nevşehir doğumlu kişi polise teslim oldu. Acımız büyük" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.