Netflix’e Yeni Reklamlı Sistem Geliyor Daha Ucuz Olacak

Dünyanın en popüler dizi ve film platformu Netflix, yeni kararlar alma eşiğinde. Yıllarca karşı çıktığı reklam olayına şimdilerde sıcak bakıyorlar.

Netflix’e Yeni Reklamlı Sistem Geliyor Daha Ucuz Olacak

Kurulduğu andan itibaren reklam almadan yayın politikası gerçekleştiren Netflix, abone kaybı ve hisselerinin ciddi manada düşmesi sonucu yeni kararlar alma eşiğine geldi. Netflix CEO’su Reed Hastings, şirketin son mali toplantısında yaptığı açıklamada Netflix olarak artık düşük fiyatlı reklamlı abonelik paketine ‘açık’ olduklarını duyurdu.

Müşterilerine daha ucuz bir paket sunmanın ‘mantıklı’ olduğunu belirten CEO, kendisinin de uzun süredir reklama karşı çıktığını hatırlattı. Hastings, açıklamasında söz konusu reklamlı ve daha uygun fiyatlı abonelik paketlerinin önümüzdeki bir ya da iki yıl içinde gelmeyeceğini belirtti.

Başka platformlarda da reklamı sürümün kullanıldığı ve bundan memnun olunduğunu bildiren Hasting, artık bunun bir gereklilik olabileceğini ifade ediyor.

Eğer Netflix, platforma reklam almaya başlarsa bu şekilde kullanıcıların abonelik ücretlerine de bir düzenleme gelmesi bekleniyor.