Net Rakam Verildi Yardımcısı Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Kadar Maaş Alıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net maaşını da açıkladı.

Net Rakam Verildi Yardımcısı Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Kadar Maaş Alıyor

TBMM’de bütçe görüşmelerinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis’te milletvekillerinin eleştirilerine ve sorularına yanıt verdi. Zaman zaman gerilimin yükseldiği görüşmelerde Oktay, Vekillerden gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşıyla ilgili iddialara da değinen Oktay, emekli Meclis başkanları ve emekli milletvekillerinin maaşlarının Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle ilişkisinin kesildiği tarihten itibaren 2022 yılı ikinci yarısı ve 2023 yılı ödeneklerinde bir artışa gidilmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanının Net Maaşı

Oktay, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2022 yılı bütçesinde net maaşı 66 bin 445 lira. Bu tarihten itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşında herhangi bir artış yapılmadı." dedi.

"Orman yangınlarıyla ilgili Savunma Sanayii Başkanlığına aktarılan paraların ne olduğu?" sorusuna da cevap veren Oktay, şunları kaydetti:

"Savunma Sanayii Başkanlığınca orman yangınlarıyla mücadele faaliyetlerinde kullanılması için 35'i hafif sınıf, 10'u ağır sınıf ve 10'u gece görev yapabilen toplamda 55 helikopter; 14 küçük tanker uçağı, 1 büyük tanker uçağı, 4 amfibik uçak olmak üzere toplam 19 uçak 2022-2024 yılları arasını kapsayacak şekilde 3 yıl için, yine 6 adet İHA da bir yıllığına kiralandı. Bu kapsamda bugüne kadar yangınla mücadelede kullanılan helikopter, uçak ve İHA sayısı açısından en yüksek seviyeye erişildi ve söz konusu bu araçlarla 2022 yangın sezonu boyunca başarılı şekilde yangınlara müdahalede bulunuldu."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /