Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan Hakkında Son Dakika Açıklaması

İzmir'de faaliyet gösteren Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği bir son dakika açıklamasında bulundu ve Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın yeniden tutuklanmaları istenildi. TAYDER bir dilekçe verdi.

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan Hakkında Son Dakika Açıklaması

hmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında son dakika haberi.

Dernek Başkanı Muhammed Gömük adına bir açıklama yapan avukatı Tolga Tireli, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi 'ne gönderilmek üzere İzmir Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi 'ne bir dilekçe verdi ve dilekçede iki ismin tahliyesinde hukuki gerekçelerin gerçekleşmediğine yer verildi.

Söz konusu dilekçe şu şekilde;

"Sanıkların işledikleri suç gereği kararın olağan kanun yollarına tabi olacağı düşünüldüğünde ve yaptıkları eylemlerdeki kasıt yoğunluğu dikkate alındığında, yurt dışına kaçma riskinin göz ardı edilmesi toplum vicdanında onulmaz yara açmaktadır. Sanıkların, darbe girişiminden bir gün önce katıldıkları televizyon programında 'darbenin artık kaçınılmaz olduğu' yönünde konuşmalar yaptıkları ve mesaj verdikleri mahkeme kararında belirtilmiştir. Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, bu programda hep birlikte darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları, bu söylemler kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve Cumhurbaşkanı'nı tehdit ettikleri, darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri, darbe girişimini terör örgütünce fikir ve eylem birliği içerisinde olmadan bilmelerinin ve bir gün önce kamuoyu algısını şekillendirecek şekilde beyan etmelerinin ise mümkün olamayacağı, hiçbir demokratik düzende darbe girişimini desteklemenin veya darbeyle seçilmiş hükümeti tehdit etmenin basın ve ifade hürriyetiyle açıklanamayacağının belirtilmesi karşısında, sanıkların kasıt yoğunluğunun gözetilmesi ivedilikle gerekmektedir."

Yargıtay , iki isim hakkında verilen  müebbet hapis cezasını bozdu ve iki isim İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde yeniden yargılandı.  Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay, Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın ise beraatine hükmedilmişti.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA