NATO'dan 13 Şehidimiz İçin 3 Gün Sonra Başsağlığı Mesajı

Nato Genel Sekretesi Jens Stoltenberg yaptığı son dakika açıklamasında 13 şehit için Türkiye'ye başsağlığı diledi ve terör saldırılarından en çok etkilenen NATO ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi.

NATO'dan 13 Şehidimiz İçin 3 Gün Sonra Başsağlığı Mesajı

Son dakika: NATO'dan 3 gün sonra başsağlığı mesajı.

Bölücü alçak terör örgütü PKK'nın saldırısı soncuu 13 vatandaşımız Gara'da şehit oldu. Şehitlerimizin ardından Nato Genel Sekretesi Jens Stoltenberg, video konferans ile NATO Savunma Bakanları Toplantısına katıldı ve burada basın açıklaması yaptı. Stoltenberg burada yaptığı açıklamada, terör saldırılarından en çok etkilenen NaTO ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi ve 13 vatandaşımızın şehit olduğu saldırı için cevap verdi. 

Stoltenberg yaptığı açıklamada, Gara'da "13 Türk vatandaşının öldürülmesini kınadıklarını" belirterek, müttefiklerin Türk halkına başsağlığı dilediğini ifade etti. 

Katliamın sorumlularını en güçlü şekilde kınadıklarını söyleyen Stoltenberg, "Müttefikler, Savunma Bakanlarının bugünkü toplantısında başsağlığı dileklerini iletti. Müttefikler Türk halkıyla dayanışma içindedir." dedi.

DEAŞ İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ KATKI

Basın mensuplarından gelen bir soru üzerine Stoltenberg, Türkiye'nin Irak ve Suriye'yle sınırı olan NATO 'nun çok önemli bir müttefiki olduğunu, terör örgütü DEAŞ ile yapılan mücadelede altyapısıyla önemli katkılarda bulunduğunu söyledi ve "Türkiye terör saldırılarından en çok çeken NATO müttefikidir." dedi.

Stoltenberg, şu anda milyonlarca sığınmacının Türkiye'de olduğunu söyledi.