NATO Uyardı Rusya Her An İşgale Başlayabilir

Dünya Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime odaklanmışken NATO’dan dikkat çeken korkutucu bir uyarı geldi. ''Her an işgal başlayabilir.''

NATO Uyardı Rusya Her An İşgale Başlayabilir

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim diken üstündeyken, NATO'nun son dakika açıklaması büyük yankı uyandırdı. Rusya'dan herhangi bir geri adım görmediklerini belirten Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "Rusya'da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var hiçbir uyarı yapmadan her an bu işgali başlatabilir" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya- Ukrayna krizi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg Rusya'nın tatbikat sonrası bazı birliklerini sınır bölgelerinden çekmesi hakkında şu değerlendirmede bulundu;

"Şu ana kadar Rusya'dan hiçbir geri adım görmedik. Tabii ki yakından gözlemliyoruz ve eğer gerçekten güçlerini çekmeye başlarlarsa bunu memnuniyetle karşılarız"

‘’Hiçbir uyarı yapmadan bu işgali başlatabilir’’

Stoltenberg, "Sırf askerler hareket ediyor diye burada bir çekilme olduğunu söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı, ayrıca " Rusya'da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var, hiçbir uyarı yapmadan bu işgali başlatabilir" dedi.

Moskova’dan gelen mesajlar ümit verici

Moskova'dan gelen mesajların ümit verici olduğunun altını çizen Stoltenberg şu ifadeleri kullandı;

"Bir mesaj görüyoruz Moskova'dan diplomasiye bir şans vereceklerini söylüyorlar çözüm bulmak için hazırız ama en kötü olan için de hazırız."

"Onlara sözlerinin arkasında durmaları çağrısında bulunuyoruz" diyen Stoltenberg, "Askerlerini çekmelerini bekliyoruz. Gerilimi en iyi böyle düşürebilirler" dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Stoltenberg; "Son aylarda gördüğünüz şey pek çok asker bölgeye gidiyor, daha sonra askerleri çekiyorlar. Ancak teçhizat orada kalıyor. Bu sayede tekrar oraya dönebiliyorlar. Sadece güçlerin çekilmesi rotasyon haline olmaları değil" dedi.