NATO Uyardı Askerlerimiz ve Yüzlerce Jetimiz Hazır Bekliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg canlı yayında önemli açıklamarda bulundu. Stoltenberg, "Askerlerimiz ve yüzlerce jetimiz hazır bekliyor" ifadelerini kullandı.

NATO Uyardı Askerlerimiz ve Yüzlerce Jetimiz Hazır Bekliyor

Rusya'nın Ukraynayı işgaline NATO'dan sert tepki geldi. Askerlerin ve jetlerin hazır beklediği ifade edildi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları:

"Kıtamızdaki barış artık zarar gördü. Şu an Avrupa'da savaş var. Bu büyüklükte bir savaşın tarihe gömüldüğünü düşünmüştük. Avrupa güvenliği için çok önemli bir an. Rusya'nın saldırısı sayısı sivilin hayatını tehlikeye atıyor. Büyük yerleşim alanları hedef alındı. Bu soğuk kanlı, uzun zamandır planlanan bir işgaldir. İnkarlarla dolu olmasına rağmen Kremlin'in niyeti dünyanın gözü önündedir. Yitirilen hayatlar onların yüzündendir. Bu egemen, barışçıl ve bağımsız bir ülkeye yapılan saldırıdır. Avrupa ve Atlaktik güvenliği için büyük bir tehdittir."

‘’Diplomasiyi seçin’’

"Askerlerinizi Ukrayna'dan çekin ve diplomasiyi seçin. Ukrayna'nın kendini koruma hakkını destekliyoruz. Rusya güç yoluyla tarihi değiştirmeye çalışıyor. Askerlerimiz ve yüzlerce jetimiz hazır bekliyor. "

‘’ Rusya'nın tam teşekküllü işgalini kınıyoruz’’

"Birlikte durmaya devam edeceğiz. Rusya'nın tam teşekküllü işgalini kınıyoruz. Asla bu uluslararası hukukun ihlalini kabul etmeyeceğiz."

"NATO tarihin en güçlü ittifakıdır. Doğu kanadındaki askeri varlığımızı artırdık. Çok net bir mesaj göndermek istedik. Bir müttefike yapılmış saldırı hepimize yapılmıştır."

"Bu işgal bir sürpriz değil. Aylardır uyarısını yapıyoruz. Bunu engellemeye çalıştık, diplomasi çağrısı yaptık, bedeller ödeyeceğini söyledik ama olanlar bize gösteriyor ki Rusya çabalarımıza rağmen işgal kararı aldı."