NATO Ukrayna'ya Asker Gönderecek Mi NATO Bildiri Yayınladı

Rusya-Ukrayna savaşının ele alınacağı NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi, Belçika’nın Brüksel kentinde başladı. Görüşme sonrası "Rusya'nın sivillere yönelik saldırısını güçlü bir şekilde kınıyoruz. Rusya'nın saldırısı küresel güvenliği tehdit ediyor" ifadeleri kullanıldı.

NATO Ukrayna'ya Asker Gönderecek Mi NATO Bildiri Yayınladı

Rusya-Ukrayna savaşının ele alınacağı NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi, Belçika’nın Brüksel kentinde başladı.

Zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

Bildiride Yapılan Açıklamalar

Rusya-Ukrayna Savaşının ele alındığı gündemde yayınlanan ortak bildiride, "Çin de dahil olmak üzere tüm devletleri, BM Şartı'nda yer alan egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkeleri de dahil olmak üzere uluslararası düzeni korumaya, Rusya'nın savaş çabalarını desteklemekten kaçınmaya ve Rusya'nın yaptırımları delmesine yardımcı olacak herhangi bir eylemden kaçınmaya çağırıyoruz. Çinli yetkililerinin son zamanlarda yaptığı açıklamalardan endişe duyuyoruz ve Çin'i, Kremlin'in özellikle savaş ve NATO hakkındaki yanlış söylemlerini büyütmeye son vermeye, çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

"Polonya yönetimi görüşmelere katıldı mı? Ukrayna'da barış gücü yerleştirme konusunda karara varıldı mı?" sorusuna Stoltenberg "Birlik içinde duruş sergilemeli ve Ukrayna'ya destek olmalıyız. Bu çatışma topyekün bir savaşa da dönüşmesin. Bu zaten sahaya birlik konuşlandırmayacağımız manasına geliyor. Böyle yaparsak çatışmaya tamamen müdahil olmuş oluruz" dedi.

Kimyasal tehdit konusundaki soruya ise Stoltenberg "Uluslararası hukukun açık ihlali manasına gelir. Geniş kapsamlı sonuçları olur bu çok tehlikeli olur. Ukrayna halkını etkiler ancak aynı zamanda NATO ülkelerinde yaşayan insanları da etkiler. Bu savaşın derhal bitmesi lazım. Ukrayna nükleer tehditlere karşı kendini koruyabilsin diye destekler olacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /