NASA'dan Son Dakika Açıklaması... Dünyaya Yaklaşan Göktaşı Roketle Vurulacak

NASA tarafındna bir açıklama yapıldı ve DART adı verilen projenin 2021 yılında uygulanacağı, dünyaya yaklaşan gök taşının vurulacağına yer verildi.

NASA'dan Son Dakika Açıklaması... Dünyaya Yaklaşan Göktaşı Roketle Vurulacak

NASA 'dan son dakika açıklaması: Dünyaya yaklaşan göktaşı vurulacak.

Amerika Birleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) 'nın üzerinde çalıştığı ''Double Asteroid Redirection Test (DART)'' isimli proje ile dünyaya doğru gelen göktaşları vurulacak ve yönleri değiştirilecek.

Dünyayı zararlı gök cisimlerinden, gktaşlarından, asteroidlerden korumak, dünyaya gelen gök cisimlerinin yörüngelerini değiştirerek dünyaya gelmesini engellemek için geliştirilen yeni sistem 2021 yılında denenecek. 

İLK TEST GELECEK SENE YAPILACAK

NASA tarafından  geliştirilen ve  DART adlı verilen uzay mekiği, Didymos A isimli gök taşına ulaşması için 2021 yılında yapılacak. 2021 yılı temmuz ayında uzaya fırlatacak ilk mekiğin 2022 yılının eylül ayında hedefe ulaşması bekleniyor. Söz konusu araç, Dünya'nın 11 milyon kilometre yakınında bulunacak gök taşını vurarak yönünü değiştirmeye çalışacak.

Çarpma sonucu möeydana gelecek kinetik enerjinin etkisi ile birlikte gök taşının yörüngesinin değişmesi be

DART mekiği; gök taşına çarpma anında oluşacak kinetik etkiyle, gök taşının yörüngesinde Dünya'daki teleskoplardan gözlenebilecek şekilde yüzde 1'lik kayma oluşturmaya çalışacak.

NASA'nın savunma departmanında görevli Lindley Johnson , konu ile ilgili bir açıklamada bulundu. Johnson yaptığı açıklamada  "Uzayda yüz binlerce gök taşı var ve biz daha yakından takip etmemiz gerekenleri belirlemeye çalışıyoruz. Şu anda Dünya için tehdit oluşturan 2 bin 78 gök taşı var. En önemli görevimiz ise bu gök taşlarını bulmak.'' ifadelerini kullandı.