Nafaka-Ek Gösterge ve Mahkumlara Af Ekim'den Sonraya mı Kaldı? İşte Son Durum

3600 ek gösterge , nafaka ve mahkumlara af ile ilgiili Meclisin yasama yılında bir gelişme olmadı. TBMM 1 Ekim 2019 gününe kadar tatile girdi. Peki af, ek gösterge ve nafaka meseleleri 1 Ekim 'den sonraya mı kaldı? Son durum nedir? İşte detaylar.

Nafaka-Ek Gösterge ve Mahkumlara Af Ekim'den Sonraya mı Kaldı? İşte Son Durum

Mahkumlara af, nafaka, ek gösterge Ekim ayına mı kaldı?

Bilindiği üzere TBMM Genel Kurulu tatile girdi. 18 Temmuz günü yapılan son Genel Kurul oturumununda TBMM Başkan Vekili Levent GÖK, TBMM 'nin tatile girdiğini şu sözlerle duyurdu:

"Değerli milletvekilleri, yorucu bir hafta geçirdik. Yasama yılında araya giren seçim çalışmaları oldu. Parlamentomuz, hem seçim çalışmalarına hem de yasama, araştırma çalışmalarına zaman ayırmaya gayret etti. Elbette daha yapılacak çok şey var ama bugün de alınan karar gereğince bir tatile girme kararımızı burada beraber paylaşıyoruz.

Ben, tatilde, tüm arkadaşlarımızın aileleri, sevdikleri, seçmenleri, bütün partilileriyle birlikte güzel bir tatil geçirmelerini kendilerine yürekten diliyorum. Hepinize mutluluklar diliyorum, sağlık diliyorum, başarı diliyorum.

Ve artık, şu sözlerle tamamlıyoruz: Gündemde bulunan konuları sırasıyla görüşmek için, alınan karar ile Anayasa ve İç Tüzük gereğince 1 Ekim 2019 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyor, hepinize iyi geceler diliyorum."

KOMİSYONLAR TATİLE GİRMEDİ

19 Temmuz tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda ise bazı komisyonların tatile girmeyeceği belirtildi. Tatile girmeyen ve çalışmalarına devam edecek komisyonlar şu şekilde;

  • İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu
  • Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu
  • Dilekçe Komisyonu
  • Plan ve Bütçe Komisyonu

AF - EK GÖSTERGE NAFAKA TATİLDEN SONRAYA MI KALDI?

Meclisin tatile girmesinin ardından kamubulteni.com 'a gelen mesajlarda en sık sorulan soru bu oldu. Biz de bu haberimizi , vatandaşların sorusunu yanıtlamak için yazdık. 

Nafaka ve mahkumlara af gibi düzenlemeleri kapsamına alan yargı reformu Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştı. Adalet komisyonundan geçen ve TBMM 'ye sevk edilecek olan yargı reformu , Meclisin tatile girmesi sonrası kaldı.

MHP'li Feti Yıldız 3 Temmuz günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"TBMM bu hafta 91. Sıra sayısı ile Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik kanun teklifini, Önümüzdeki hafta 92.sıra sayısı ile sporda şiddet kanun teklifini görüşecek. Tatile girmez ise 1.yargı paketi getirilecek.Tüm yetkili olanlarda görüştüm. Bu net ve kesin"

Ancak meclis , yargı reformu paketi genel kurula gelmeden tatile girdi. 1 Ekim 2019 Salı günü saat 15,00 'da açıldıktan sonra yargı reformunun genel kurula gelmesi ve bu tarihten sonra düzenlemenin yapılması bekleniyor.

EK GÖSTERGEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Plan ve Bütçe Komisyonu tatile girmedi. Komisyonda ek gösterge için çalışmalar da yürütülecek ve Meclisin açılması sonrası ek gösterge meselesi gündeme gelecek.

EK GÖSTERGE, AF VE NAFAKA GELİŞMELERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN