Myanmar Ordusu Darbe Yaptı: Win Suu Çii Gözaltında (Myanmar Nerede , Müslüman Nüfusu Kaç?)

Son dakika haberi: Myanmar'da darbe oldu. Ordu, 8 Kasım'da yapılan seçimlere hile karıştırıldığı iddiaları sonrası yönetime el koydu. Devlet Başkanı Win Suu Çii ile diğer partili yöneticiler gözaltına alındı.

Myanmar Ordusu Darbe Yaptı: Win Suu Çii Gözaltında (Myanmar Nerede , Müslüman Nüfusu Kaç?)

Son dakika : Myanmar'da darbe oldu.

Myanmar ordusunun yayın organı olarak gazetecilik hayatına devam eden kanaldan bir açıklama yapıldı ve darbe iddialarının doğrulandığı, ülke Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing'in darbeyi yaptığı öğrenildi. Söz konusu açıklmada 8 Kasım 'da yapılan seçimlerde hile yapıldığı iddiaları üzerine darbe yapıldığına yer verilirken darbe sonrası OHAL ilan edildiği ve Myanmar'ın 1 yıllığına askeri yönetimle idare edileceğine yer verildi. 

İktidar parti NLD Sözcüsü Myo Nyunt , Reuters'a telefonla başlandı ve Devlet Başkanı Win Suu Çii ile parti diğer yöneticilerinin sabah saatlerinde gözaltına alındığını bildirdi. 

"Halkımızdan düşünmeden karşılık vermemesini ve yasalara uygun şekilde hareket etmesini istiyorum." ifadesini kullanan Myo Nyunt, kendisinin de gözaltına alınmayı beklediğini belirtmişti.

GENELKURMAY BAŞKANI DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI: 27 OCAK'TA ANAYASAYI FESH EDECEĞİZ

Ülkede, 8 Kasım 2020 seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili hile tartışmalarının sürdüğü sırada Genelkurmay Başkanı 27 Ocak'ta, kanunların düzgün şekilde uygulanmaması halinde Anayasa'nın feshedilebileceğini açıklamıştı.

MYANMAR NEREDE?

Myanmar, resmî adıyla Myanmar Birliği Cumhuriyeti ve ayrıca bilinen adlarıyla Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan ülke.

Myanmar, çok dinli bir ülkedir. Resmi bir devlet dini yoktur, ancak hükûmet çoğunluk dini olan Theravada Budizmi'ne öncelik vermektedir. Her iki 2014 nüfus sayımına göre, Budizm, nüfusun %88'inde egemen olan dindir; özellikle Birman, Rakhine, Şan, Mon, Karen halkları ve Çin etnik grupları tarafından takip edilmektedir.

Myanmar, 2018 verilerine göre 52.71 milyon nüfusa sahip.