Müzakere Masasında İlk Teklif Belli Oldu

Merakla beklenen müzakereden ilk bilgiler geldi. Ukrayna heyeti, tüm Rus güçlerinin geri çekilmesini talep etti.

Müzakere Masasında İlk Teklif Belli Oldu

Rusya ve Ukrayna arasında Belarus'ta gerçekleştirilen müzakereden ilk bilgiler geldi. Ukrayna heyeti, müzakerede Kırım ve Donbas dahil Ukrayna topraklarındaki tüm Rus güçlerinin çekilmesini talep etti.

Ukrayna’yı 6 Kişi Temsil Ediyor

Müzakerede Ukrayna tarafını Halkın Hizmetkarı grubunun Başkanı David Arakhamia, Ukrayna Savunma Bakanı Aleksiy Reznikov, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Podolyak, Ukrayna Delegasyonu Üçlü Temas Grubu Birinci Başkan Yardımcısı Andriy Kostin, Milletvekili Rüstem Ömerov ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Toçitskiy temsil ediyor.

"Anlaşmaların her iki tarafın da çıkarlarını karşılaması gerektiğine şüphemiz yok"

Rusya heyetinin başındaki Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelerde her iki tarafın da çıkarına olacak bir anlaşmaya varmakla ilgilendiğini belirtti. Medinsky, "Çatışmanın her saati Ukrayna vatandaşlarının, Ukraynalı askerlerin ölümü anlamına geliyor. Bu nedenle elbette, mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmakla ilgileniyoruz. Anlaşmaların her iki tarafın da çıkarlarını karşılaması gerektiğine şüphemiz yok" ifadelerini kullandı