Mustafa Tuncer : 2019 Yılına Atanamayan Yüz Binlerce Sağlıkçı ve Öğretmenle Giriyoruz

Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, TBMM Genel Kurulu'nda atanamayan öğretmen ve sağlıkçıların sorunlarını gündeme getirdi.

Mustafa Tuncer : 2019 Yılına Atanamayan Yüz Binlerce Sağlıkçı ve Öğretmenle Giriyoruz

Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, TBMM Genel Kurulu'nda 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu bütçeleri üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz aldı. Burada atanamayan gençlerin sorunlarına dikkat çeken Tuncer, 2019 yılına ataması gerçekleşmeyen yüzbinlerce sağlıkçı ve öğretmen ile girildiğini , 2019 yılında Emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek göstergesi verilmeyen memurlar, asgari ücret ile geçinmeye çalışan vatandaşlar adına herhangi bir çalışma olmadığını söyledi.

CHP'li Tuncer, "bir yılın daha sonuna geldik. 2018'den umudu olanlar bu umutlarını 2019 yılına ertelemek zorunda kaldılar. 2019 yılına da yine yüz binlerce atanamayan öğretmenlerle, sağlıkçılarla giriyoruz. Aldığı maaşla ay sonunu getiremeyen emeklilerle asgari ücretin yoksulluk sınırının dahi altında olduğu işçi kardeşlerimizle hakları teslim edilmeyen emeklilikte yaşa takılanlarla, 3.600 göstergesi verilmeyen memurlarımızla giriyoruz. Kanuni hakkı olan yüzde 1'lik tarım desteğini alamayan ama mazotu yat sahibinden 2 kat pahalıya alan çiftçilerimizle giriyoruz. Maalesef 2019 yılında da bu sorunların çözümü bütçede görünmüyor. 2019 yılı bütçesi yatırım ve iyileştirme üzerine yapılmış bir bütçe olmayıp borç ve faiz ödemesi için yapılmış bir bütçedir." dedi.