Mustafa Öztürk, Türkiye'ye 'Tımarhane' Dedi ve Ülkeyi Terk Etti

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye için Tımarhane diyerek ülkeyi terk etti.

Mustafa Öztürk, Türkiye'ye 'Tımarhane' Dedi ve Ülkeyi Terk Etti

Kuran ayetleri hakkında söyledikleri ile büyük tepki çeken ve görevinden istifa eden Mustafa Öztürk, Türkiye'yi terk etti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi görevinde bulunan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, geçtiğimiz Aralık ayında tepki çeken ifadeler kullanmıştı. Kur-an'ı Kerim hakkında Allah'ın kitabı olamaz ifadesini kullanan Öztürk, Türkiye'ye Tımarhane diyerek tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Öztürk  yayımladığı açıklamasında , “Artık gidelim. Yerli ve milli tımarhanede herkese ruh sağlığı dilerim.” ifadelerini kullandı.

KURAN HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Öztürk Aralık ayında yaptığı açıklamasında, “Kur'an'da 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış ve insanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki. Bir tanesini okuyayım mı size Kalem Suresi... (Hem kel hem fodul ve p.ç) Bu Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir üstadım olabilir." demişti.