Mustafa Destici'den Doğu Türkistan Çağrısı : Bu Zulme Sessiz Kalmak Mümkün Değildir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Genel Kurulu'nda Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık suçuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  

Mustafa Destici'den Doğu Türkistan Çağrısı : Bu Zulme Sessiz Kalmak Mümkün Değildir

Tüm dünyanın dikkatlerinin Doğu Tüskistan'a çevrildiğini, fakat Türkiye'de Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık suçuna ilişkin ne basından ne de meclisten yeteri kadar ses çıkmadığını söyleyen Destici, 'Daha ne kadar sessiz kalacağız' dedi.

KÖR MÜ OLDU GÖZLERİNİZ?

Milyopnlarca insanı nefes alamayacak hale getiren, toplama kamplarında tutup eziyet eden Çin hükümetine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan BBP Lideri, "Doğu Türkistan Türklerinin, dillerini öğrenme, inançlarını yaşama, evlenme ve çocuk sahibi olma gibi en doğal insan haklarından mahrum edildiklerini, 1 milyon Uygur kızının ailesinden zorla alınarak fabrika ve tarlalarda işçi yapıldığını; sadece Uygur kızları değil, Doğu Türkistanlıların kendi toprağında işsiz bırakılıp, sürgünde köle gibi çalıştırılıp toplu katliamlara maruz kaldıklarını, eğitim adı altında milyonlarca Doğu Türkistanlı kardeşimizi kamplarda yaşamaya mahkûm ettiklerini göremeyecek kadar kör mü oldu gözlerimiz? Bahsettiğimiz bu dramı son zamanlarda ABD'nin oyunu olarak bizlere sunma çabasında olanları da görmekteyiz; iddiaları, bahsedilen bu olayları Çin'in güçlenmesini istemeyen ABD'nin uydurduğu haberler olduğu yönünde.

MİLYONLARCA DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞİMİ NEREYE KOYACAĞIZ?

Ölümü, acıyı, baskıyı, korkuyu bizzat görmüş ve yaşamış olan milyonlarca Doğu Türkistanlı kardeşimi nereye koyacağız? Yalanı ve doğruyu algılama biçimimiz, Çin ve ABD rekabetine mi bağlanmıştır?" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ DOĞU TÜRKİSTAN KOUSUNDA DUYARSIZ

 Paris'te düzenlenen Doğu Türkistan Bağımsız Hareketi Kurultayı'na sadece kendisinin katıldığını söyleyen Destici, milletvekillerinin bu konuda ilgisiz olmasını anlayamadığınıı söyledi. Destici, "Sanırım gönül coğrafyamızın sınırlarını, Türkiye olarak bizler, tam olarak idrak edememekteyiz ya da gönül coğrafyamızı gündemlere, çıkarlara ve diplomatik ilişkilerimize göre her gün revize ediyoruz. Acaba bu yüzden mi Doğu Türkistan konusunda sessizliğe bürünmekteyiz? Acaba bu yüzden mi dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olurken Doğu Türkistan'a kulaklarımızı tıkamaktayız? Ancak bunlar bizim için bahane değildir. Elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince bu zulme dur demek için çalışacağız. Her platformda Doğu Türkistan'ın hak ettiği refaha, huzura ve bağımsızlığa ulaşması için gayret sarf edeceğiz. Doğu Türkistan'ın uğruna atılan her adımın adalet, hak ve insanlık için atılmış bir adım olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız." dedi.