Mülakatlara Tepki Büyüyor Ama Çözüm Yok! Gençler Kamuya İşe Alımlarda Mülakatların Kaldırılmasını İstiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımlarında merkezi atamanın haricinde açıktan atamaların çoğunluğunda uygulanan mülakatlar tepkileri de beraberinde getiriyor.

Mülakatlara Tepki Büyüyor Ama Çözüm Yok! Gençler Kamuya İşe Alımlarda Mülakatların Kaldırılmasını İstiyor

Mülakatları hakkıyla geçenlerin bile şaibeli duruma düştüğü, KPSS'den yüksek puan almasına rağmen mülakatta elendiklerini belirtenlerin tepkileri, durumu adeta arap saçına çeviriyor. Daha önce TBMM'de de sık sık gündeme gelen mülakatların kaldırılması taleplerine her geçen gün yenisi ekleniyor. 

Gençlerin büyük çoğunluğu, 'Dayın yoksa işin zor' sözlerinin doğru olduğunu düşünüyor. Defalarca TBMM'de gündeme gelmesi, gelen taleplere rağmen bu konuda adım atılmaması işsiz gençlerin personel alımlarına olan güvenini de zedeliyor. Öyle ki sadece KPSS sonuçlarına göre yapılan merkezi atamalara bile atanamayan gençlerden güvensizlik mesajları geliyor. İŞKUR üzerinden alınan temizlik görevlisi alımlarında da mülakat vb. süreçlerin olması tüm süreçleri olumsuz etkiliyor. 

Mülakatların gerekli olduğu unvanların olduğu su götürmez bir gerçek, fakat temizlik görevlisi vs. alımlarda da mülakat sürecinin olması güven zedelemekten başka bir işe yaramıyor. Kura sonucunda mülakata girmeye hak kazanıp, buradaki süreçten olumsuz yanıtlarla ayrılan kişiler başkalarının atamalarının hakkaniyetli olduğunu düşünmüyor. 

Siz ne düşünüyorsunuz?

Kamu personeli alımlarındaki mülakat sürecine ilişkin düşüncelerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.