Mülakat Kalkıyor mu? Kamuya Yeni Memur Personel Alımında Köklü Değişiklik

Son dakika haberi: Kamuya yeni dönem memur personel alımları ile ilgili köklü bir düzenleme gündemde. Türkiye Gazetesi, mülakatların kaldırılacağını aktardı.

Mülakat Kalkıyor mu? Kamuya Yeni Memur Personel Alımında Köklü Değişiklik

Türkiye Gazetesi: Mülakatlar kalkıyor.

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun bugün önemli bir yazı kaleme aldı. Karatosun kaleme aldığı yazısında kamuya memur alımında büyük bir değişikliğin kapıda olduğunu söyledi. 

Adalet Bakanlığınca hazırlanan  İnsan Hakları Eylem Planı ile kamuda önemli değişiklikler yapılmasının planlandığını aktaran Karatosun, bu düzenleme ile memur alımında ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği durumlar dışında mülakatların kaldırılacağı, atamada sadece merkezi sınav sonuçlarının geçerli olacağı aktarıldı. 

MÜLAKATLAR TEPKİ ÇEKİYORDU

Kamuya memur personel alımlarının hemen hemen çoğunda mülakat olması adayların büyük tepkisini çekmişti. Tepkilerin ardından bir çalışma başlatıldığı ve memur alımlarında mülakatların kaldırılacağı iddia edildi. 

SİZCE?

Bazı adaylar mülakat olmasını isterken birçok kişi mülakatların kaldırılmasını istiyor. Sizce kamuya alımlarda mülakat olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

YENİ MEMUR ALIMI 

Kamuya memur alımları devam ediyor. İlanlar geldiğined bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN