Müjde: Her Haneye 7.500 TL Destek Verilecek!

ASHB, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 7.500 TL'lik nakit yardım sağlayacağını duyurdu. Bu yardım doğalgaz ve elektrik tüketim desteği kapsamında, PTT üzerinden gerçekleşecek.

Müjde: Her Haneye 7.500 TL Destek Verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç durumunda olan vatandaşları desteklemek amacıyla aksiyon aldı ve iki farklı yardım kategorisi kapsamında toplam 7.500 TL nakit yardım sağlanacağı bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

ASHB'nin resmi bir aksiyon planı olarak, belirlenen kriterlere uyan bireylere 7.500 TL'lik nakit destek sağlanacağını duyurdu. Destek hakkındaki tüm detaylar ve başvuru şartları da ayrıntılı bir şekilde açıklandı.

ASHB'nin nakit yardım ödemeleri bu yıl da durmaksızın sürüyor. Bazı yardımlar düzenli olarak, bazıları ise tek seferlik olarak sağlanmaktadır. Bu durumla ilgili olarak ASHB tarafından yeni bir bilgilendirme yapıldı.

Yeni duyuruya göre bu destek, ilk ve son olarak sağlanacak. Başvuru kriterlerine uyan bireyler 7.500 TL'lik nakit yardımı alabilecekler.

7.500 TL'LİK YARDIM SAĞLANACAK

Sosyal yardım ödemeleri, düşük geliri olan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara sağlanıyor. 2023 yılında asgari ücret artışının ardından birçok yardım miktarında da artış yaşandı. ASHB, başvuru kriterlerini karşılayanlara bu ödeme miktarını sağlayacak. 7.500 TL'lik ödeme tek bir işlemle hesaplara aktarılacak.

BAŞVURU FORMU DETAYLARI

ASHB'den bu yardımı alabilmek için başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Ödemeler doğalgaz desteği ve elektrik tüketim desteği olarak iki kategoriye ayrılıyor. Doğalgaz yardımı aylık 900 TL'den 2.500 TL'ye kadar, elektrik desteği ise 106 TL'den 206 TL'ye kadar sağlanıyor.

ÖDEMELER PTT ARACILIĞIYLA YAPILACAK

Elektrik ve doğalgaz tüketim destekleri için hak kazanan vatandaşlara ödemeler PTT üzerinden gerçekleştiriliyor. TC kimlik numaranız ve faturanızla birlikte ödemelerinizi alabilirsiniz.