Muğla, Osmaniye ve Kilis listede başı çekti! Bu veri yüzleri güldürecek

Türkiye'nin sağlıklı illeri belli olurken kadınlar erkeklerden 5.5 yıl daha fazla yaşadığı görüldü. TÜİK'in 2023 yılı verileri üzerinden açıklama gecikmedi.

Muğla, Osmaniye ve Kilis listede başı çekti! Bu veri yüzleri güldürecek

2023'te TÜİK tarafından açıklanan veriler üzerine en sağlıklı şehirler belli olurken ortalama yaşam süresi 78.3 olarak belirlendi. Kadınların erkeklere bakılarak 5.5 yıl daha uzun yaşadığı ortaya çıkarken kadınların ortalama yaşam süresi 81.1, erkeklerin ise 75.6 yıl olarak hesaplandı.

EN UZUN YAŞAYAN İLLER

TÜİK verileri üzerinden sağlıklı ve yaşam süresinin en uzun olduğu il Muğla olurken veriler üzerinde kadınların ortalama yaşam süresi 84 olurken erkeklerin ise 77.7 olduğu açıklandı. Muğla'da ortalama yaşam süresi ise 80.7 olarak belirlendi.

en uzun yaşayan iller

Muğla'nın devamında gelen yaşam süresi 2. en uzun olan şehir ise Osmaniye olarak açıklandı. Kadınların ortalama yaşamı 80.9 olurken erkeklerin ise 76.1 olarak hesaplandı.

En uzun yaşayanların listesinde 3. sırada Osmaniye bulunuyor. Veriler üzerinden ortalama yaşam süresi 76.1 olurken kadınların ortalaması 78.8 erkeklerin ise 73.5 olarak belirlendi.