Müftüler Toplantısı Kanlı Bitti: Ölüler ve Yaralılar Var

Son dakika haberi Erzincan'dan geldi. Bölgeden alınan bilgilere göre Müftülerin gerçekleştirdiği toplantıda silahlar konuştu.

Müftüler Toplantısı Kanlı Bitti: Ölüler ve Yaralılar Var

Son dakika haberi: Müftülerin toplantısında silahlar konuştu.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde Müftülük tarafından düzenlenen aylık olağan toplantısında çıkan tartışmada silahların çekildiği öğrenildi. Silahların çekilmesi ile birlikte yaşanan feci olayda ilk belirlemelere göre; 1 imam ile 1 vaiz hayatını kaybederken 4 imam da yaralandı.

Silah seslerinin duyulması ile bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler hemen müdahalelerde bulundu.

Eamniyet kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre kaymakamlık salonunda düzenlenen aylık toplantıda müftülük personeli ile bazı kişiler arasıunda sebebi Vegabet henz belirlenmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Başta sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve tartışma esnasında o personel silahla çevreye rastgele ateş etmeye başladı. 

Bu kişinin etrafa rastgele ateş etmeye başlaması sonrası 2 kişi hayatını kaybetti. Kurşunlardan dolayı 4 kişi yaralandı. Zanlı aynı silahı kendine doğrulttu ve intihar girişiminde bulundu.

Konu ile ilgili Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, basın mensuplarına açıklamada bulundu.  Baştürk yaşanan feci olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Toplantı sırasında müftülük personeli olan ve psikolojik sorunları bulunan bir zanlının toplantı salonuna girip ateş açması sonucu 2 kişi öldü, yaralılar da var." ifadelerini kullandı.

Toplantıya imamlar ile müftülük personelinin katıldığını belirterek açıklamasını sürdüren Cali Vekili Baştürk, güvenlik güçlerinin olay yerinde kontrolü sağladığını kaydetti.

Kamubulteni.com  | Ankara