MSB'den Müjdeli Haber: Son Bir Haftada 49 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki başarılarına dair açıklamalarda bulundu. Aktürk'e göre, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 49 terörist etkisiz hale getirildi. Bu, 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısını 1976'ya, 24 Temmuz 2015'ten itibaren ise 39.319'a ulaştırdı.

MSB'den Müjdeli Haber: Son Bir Haftada 49 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Terörle Mücadelede Başarılar

Aktürk, özellikle PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı Türkiye'nin yurt içinde ve sınır ötesinde başarılı operasyonlar yürüttüğünü vurguladı. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda 49 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Güvenlik Harekatları

Özellikle 24 Kasım'da gerçekleştirilen hava harekatlarıyla Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terör hedeflerine yönelik yapılan operasyonlarda 17 hedef imha edilerek teröristler etkisiz hale getirildi.

Pençe-Kilit Harekatı ve Başarılar

Aktürk, Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 647 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve önemli miktarda silah ile mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Hudut Güvenliği ve Yakalamalar

Hudut güvenliği konusunda da bilgi veren Aktürk, son bir haftada 220 kişinin yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışırken yakalandığını, bunlardan 5'inin terörist olduğunu ifade etti. Ayrıca, yıl içerisinde hudutlardan geçmeye çalışan toplam kişi sayısının 12.687 olduğunu belirtti.

İnsani Yardım ve Diplomatik İlişkiler

Aktürk, Türkiye'nin bölgedeki insani yardım çabalarını vurgulayarak, Gazze'ye yapılan yardımları anlattı. Son olarak, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Ankara'ya gelen Katar Savunma Bakanı Khalid bin Mohammad Al-Attiyah ile yapacağı görüşmeye dikkat çekti.